Gå direkt till innehåll
Startklart i Folksam Elitallsvenska: ”Att rida i laget ligger högt på önskelistan”

Nyhet -

Startklart i Folksam Elitallsvenska: ”Att rida i laget ligger högt på önskelistan”

Foto: Bildbyrån, Petter Arvidson

Sveriges bästa hopplag laddar för allsvensk säsongsstart. Vecka 13 kliver 40 taggade lag in i elden i Folksam Elitallsvenska, med sikte på SM-medaljer. 
- Det ska blir spännande att följa alla mot finalerna på Strömsholm och i Falsterbo och vi önskar alla stort lycka till, säger Jan Lindblom, Marknadsansvarig djurförsäkring på Folksam, som är ny stolt titelsponsor till serien.

Ute i landet pågår uppladdningen för fullt. Det slipas på detaljer, snackas laganda och läggs upp strategier. För många klubbar är Folksam Elitallsvenska årets viktigaste händelse.
- Att rida i laget ligger högt på önskelistan hos våra ryttare, vi tycker att allsvenskan är jätterolig, berättar Cia Tenggren som är lagledare för Föreningen Gestrike Sportryttare, och fortsätter:
- Framförallt betyder det mycket för gemenskapen i klubben. Och det är motiverande för att göra en bra försäsong. Det kan ju ta emot att gå ut och träna när det är kallt och mörkt, men eftersom allsvenskan startar så tidigt på året är det bara att gå ut och köra. Det gör verkligen gott att tvingas komma igång.

Föreningen Gestrike Sportryttare håller till i Jäderfors utanför Sandviken. För Gestrikes hoppryttare började allsvenskeuppladdningen redan i januari.
- Vi åkte iväg på en gemensam träning för Peter Eriksson. Det var jättebra och gav både träning och chans att prata uppladdning inför säsongen, berättar Cia Tenggren.
2016 blir klubbens tredje år i elitallsvenskan. Och målet är solklart:
- Vi vill absolut ta oss till finalen i Falsterbo. Vi har varit trea i norra zonen två gånger tidigare och red semifinalen på Strömsholm förra året.

Till norra zonens första deltävling hos Umeå Ryttarförening har hela 20 av Gestrike Sportryttares totalt cirka 30 licensierade ryttare anmält sig.
- Det är 50 mil att åka men det är en väldigt fin tävling. Det blir en kul gemensam start. Även de som rider de lite lägre klasserna inspireras av de som rider i laget, berättar Cia Tenggren.
Hon uppskattar att runt tio av klubbens ryttare är aktuella för lagdeltagande under året.
- Dagsformen avgör vem som startar i laget. Jag försöker att använda så många ekipage som möjligt under säsongen. Om vi hamnar i Falsterbo vill jag ha många ryttare att välja på.

Så går det till
Folksam Elitallsvenska är hoppfesten, folkfesten och lagkampen i högsta serien med sikte mot SM-medaljer och sommarens stora publikevenemang.
Folksam Elitallsvenska rids i tre omgångar i fem zoner över hela landet. Varje zon innehåller åtta lag. De tre bästa lagen från varje zon går till semifinal på Strömsholm vecka 22. Från semifinalen går de åtta bästa lagen vidare till stor final och lag-SM i Falsterbo vecka 26.
Fullständiga regler (pdf)

Tävlingsplatser och datum (pdf)

Deltagande lag - Är ditt hemmalag med?
Startordningen i de olika zonerna är nu lottad och klar. Vilket lag får den nervösa uppgiften att gå ut först och vilket lag får chansen att gå ut sist och avgöra?
Se startordningen och alla deltagande lag HÄR (pdf)

Folksam_Elitallsvenska_logga

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden