Gå direkt till innehåll
Stina Efraimsson och Dana trea i Morgondagens Vinnare. Foto: Roland Thunholm
Stina Efraimsson och Dana trea i Morgondagens Vinnare. Foto: Roland Thunholm

Nyhet -

Stina Efraimsson trea i Morgondagens vinnare

Stina Efraimsson från Falköping kom på tredje plats när finalen av Morgondagens Vinnare avgjordes på Gothenburg Horse Show.

Stina och hästen Dana var felfria i grundomgången. Fyra fel och en snabb tid i omhoppningen räckte till en tredjeplats.

- Det är jätteroligt att tävla i Scandinavium. Vi var här förra året också men i år gick det bättre! Dana är ett tioårigt sto som jag haft sedan hon var sju år, så vi har gjort hela vår resa på tävlingar tillsammans. Hon är en tiger, en härlig häst med mycket positiv energi.

Stina Efraimsson är 17 år, tävlar för Fjärås Hoppryttare, och bor i Falköping.

Cora Sidney Hirn från Danderyd red snabbast av alla i omhoppningen och vann finalen i Morgondagens Vinnare som avgjordes under Gothenburg Horse Show.

Både Cora Sidney Hirn, tvåan Wilma Jacqueline Glans och trean Stina Efraimsson red finalen i Scandinavium även förra året. I år gick det bättre för dem alla tre. Och de inspireras både av publiken i Scandinavium och av senaste tidens svenska hoppframgångar som när Stephanie Holmén vann i världscupen för några veckor sedan.

- Det är kul att se att det inte bara är killar som är med och slåss i toppen, säger Wilma Jacqueline Glans som också var felfri i omhoppningen på hästen Alma A. Stina Efraimssons fyra fel i kombination med snabb tid räckte till tredjeplatsen för henne och Dana.

Morgondagens Vinnare är en hopptävling för juniorryttare. Kvaltävlingar rids runt om i landet, finalerna går i Scandinavium under Gothenburg Horse Show.

Resultat

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden