Gå direkt till innehåll
Åby Ridklubb vann semifinalen i Folksam Elitallsvenska på Strömsholm. Paula Unghanse, Sissela Smith, Siri Swärd och Marcus Westergren i det segrande laget. Foto: Roland Thunholm
Åby Ridklubb vann semifinalen i Folksam Elitallsvenska på Strömsholm. Paula Unghanse, Sissela Smith, Siri Swärd och Marcus Westergren i det segrande laget. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

Åby Ridklubb vann semifinalen i Folksam Elitallsvenska

Åby Ridklubb, Norrköping, stod överst på prispallen när semifinalen i Folksam Elitallsvenska avgjordes på Strömsholm på lördagen.

Historien upprepar sig. 2017 vann Åby Ridklubb från Norrköping semifinalen i Folksam Elitallsvenska på Strömsholm. Då blev det SM-guld i Falsterbo i finalen i juli.

- Så målet var att vinna igen i semifinalen, säger Marcus Westergren, som var en klippa i laget och dubbelt felfri med hästen Call Girl 5.
Och med dagens seger i semifinalen är första steget mot ett nytt lag-SM-guld avklarat.

Semifinalen i Folksam Elitallsvenska avgjordes på Strömsholms slottsbana på lördagen. Femton lag var kvalade till semifinalen som reds i två omgångar.

Åby Ridklubb var med bland de tio lag som gick vidare till andra omgången och hade 4 fel med sig i bagaget. I andra omgången slutade laget med 0 fel, och stannade på sina 4. Ett resultat som räckte till seger.

I Åby Ridklubbs segrande lag red Paula Unghanse, Sissela Smith, Siri Swärd och Marcus Westergren .

Till finalen i Folksam Elitallsvenska, som också är lag-SM i hoppning, är åtta lag kvalade. Det är Åby Ridklubb, Jump Club Ridsportförening, Södertälje Ridklubb, Strömsholms Ridsportförening, Hagens Ridsportförening, Österlens Ridklubb, Skyrup Country Club Ryttarförening och IM Sportriders Ryttarförening.

Finalen rids i Falsterbo den 15 juli.

Folksam Elitallsvenska semifinal, laghoppning i två omg: 1) Åby Ridklubb 4+0 2) Jump Club Ridsportförening 0+12 3) Södertälje Ridklubb 8+4 4) Strömsholms Ridsportförening 4+12 5) Hagens Ridsportförening 8+8 6) Österlens Ridklubb 8+12 7) Skyrup CC Ryttarförening 8+12 8) IM Sportriders Ryttarförening 4+24 257,32
9) Loviseholms Sporthästklubb Örebro 8+20 261,93 10) Näsets Ryttarsällskap 16+dns
Kompletta resultat

Folksam är idrottens försäkringsbolag och är sedan flera år stolt samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet och Elitallsvenskan.

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden