Gå direkt till innehåll
Carolina Andersson, ordförande i Sollentuna Ridklubb, Årets ridskola 2017. Foto: Svenska Ridsportförbundet
Carolina Andersson, ordförande i Sollentuna Ridklubb, Årets ridskola 2017. Foto: Svenska Ridsportförbundet

Pressmeddelande -

Årets ridskola finns i Sollentuna

Utmärkelsen Årets ridskola 2017 går till Sollentuna Ridklubb, bland annat för deras systematiska satsning på medarbetare och arbetsmiljö. Det är Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion, i samarbete med Folksam, som delar ut priset på Ryttargalan i Stockholm den 29 november. Vinnarna får ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor.

Ridskolechef Eva Bengtsson har arbetat i Sollentuna RK i över 30 år.
- Jag är jätteglad och stolt över priset. Det blir en tydlig bekräftelse för att allt engagemang och arbete ger utdelning, säger hon.

- Välutbildad, kompetent och engagerad personal är fundamentet för bra ridskoleverksamhet, säger Carolina Andersson, stolt styrelseordförande.
- Personalen är A och O hos oss och vi försöker hela tiden tänka på hur vi kan skapa en arbetsmiljö som är trygg och säker men också så personaleffektiv som möjligt. Det får positiva effekter på hela verksamheten.

Alla ridlärare i föreningen är utbildade och tre av sex ridlärare har den högsta graden av ridlärarutbildning, Level 3.
- Vi försöker skapa tid och möjligheter för personalen att utvecklas, säger Carolina Andersson.

Årets ridskola delas ut i samarbete med Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam.
- Ridning är en idrott som engagerar många och vi är glada att kunna göra utmärkelsen Årets Ridskola möjlig. Vi gratulerar Sollentuna RK som på ett föredömligt sätt värdesätter sina medarbetare och ryttare. Att klubben dessutom prioriterar utbildning och säkerhet känns extra tilltalande för ett försäkringsbolag som Folksam, säger Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott.

Så här lyder motiveringen:
”Sollentuna RK är en ideell förening och en professionell arbetsgivare vars systematiska satsning på personal och arbetsmiljö smittar av sig på hela verksamheten. Med gediget säkerhetstänk och hästhållning av bästa märke, har Sollentuna skapat ett hållbart koncept som erbjuder ridsport för alla – hela livet. ’Vi kan tillsammans’ är andan som präglar klubben, som bygger på en positiv atmosfär och är drivkraften bakom bland annat en ny anläggning.”

- Det är roligt och känns bra att premiera ett genomarbetat och långsiktig arbete som har betydelse för både hästar och människor, säger Markku Söderberg, ordförande i Ridskole- och Utbildningssektionen.

Sollentuna RK har 37 hästar, 480 ridande varje vecka och en kö av ridsugna som ständigt knackar på.
Klubben erbjuder en bred verksamhet med lektioner från nybörjare till specialgrupper.
- Allt fler vill tävla och vi försöker sporra medlemmarna att utmana sig själva på våra klubbtävlingar, säger Carolina Andersson.
- Förr var det bara några få som var intresserade. Nu är listorna fulltecknade på tio minuter.

Nyligen flyttade ridskolan in i den nyrenoverade anläggning som man drömt om länge och planerat i varje detalj. Anläggningen ägs numera av kommunen och ridklubben är hyresgäster.
Hästarna har fått rymliga boxar, hagarna har fixats till och ett nytt medlemshus med omklädningsrum (både till herrar och damer) hör också till nyheterna på stallbacken. Det elektriska gödselbandet, skrittmaskinen och sopmaskinen gör anläggningen lättskött för personalen.
- Det har varit mycket arbetsmiljöfokus på den här renoveringen, avslutar Carolina Andersson.

Kontakt
Carolina Andersson, ordförande Sollentuna Ridklubb, 0708-839002, carolina.andersson@minpost.st

Den svenska ridskolans verksamhetsidé
Ridskolan ska inspirera till ett livslångt intresse och vara förstahandsvalet när det gäller ridsport - som folkhälsa, fritid eller idrott - där man utvecklas på sina egna villkor. Här ska så många som möjligt få möjlighet att mötas och växa tillsammans med hästar. Ridskolan ska stå för gemenskap, passion, kunskap, utveckling och hästhantering av högsta kvalité.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Margareta Borg

Margareta Borg

Pressansvarig Ridskola/breddfrågor, Ryttargalan 0220-456 33

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 71 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden