Gå direkt till innehåll
Anna Ringholt blev utsedd till Årets ridlärare 2021.
Anna Ringholt blev utsedd till Årets ridlärare 2021.

Pressmeddelande -

Anna Ringholt från Åby RK är Årets ridlärare

- Jag är en helt vanlig ridlärare som har detta som en livsstil och kall. Det säger Anna Ringholt från Åby Ridklubb i Norrköping, Årets ridlärare 2021.

Anna Ringholt började rida hos Kristinehamns Ridklubb och beskriver sig som ”en riktig ridskoleunge”. Idag arbetar hon med sitt absoluta drömjobb. Sedan mer än 20 år tillbaka är Anna ridlärare (Svensk Ridlärare Level 2) på Åby Ridklubb som har omkring 250 ridande per vecka.

- Jag älskar både hästar och folk och just att få den kombinationen, det är helt perfekt, säger Anna och berättar att hon brinner för att få ”det vanliga att funka”.
- Men jag försöker alltid utmana mig själv och anpassa jobbet till dagens samhälle, pedagogik och forskning.

Årets ridlärare är ett pris som lyfter det goda ledarskapet. Ridlärare är en av de viktigaste personerna för både elever och hästar där ridskolan har en stor social betydelse i samhället. Priset delades ut av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion i samarbete med Granngården på Ryttargalan den 24 november.
Årets ridlärare får ta emot en prischeck på 10 000 kronor samt ett presentkort från Granngården till ett värde av 10 000 kronor.

- Årets ridlärare är ett pris som ligger Granngården väldigt varmt om hjärtat. Ridlärarna är våra hjältar, eftersom det är de som utbildar i den viktiga hästkunskapen och hur du som ryttare tillsammans med hästen kan åstadkomma magi, säger Emilia Sahlén, företagschef på Granngården och ansvarig för Granngårdens satsning på ridsporten.

Maria Eriksson är ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion.
- Utbildade ridlärare har en stor betydelse för ridsportens varumärke och hästens välfärd. Bra ridlärare stimulerar elevernas nyfikenhet att lära mer, hela livet, och få en djupare förståelse för hästar och deras behov.

Utmärkelsen årets ridlärare delades ut av Frida Hansson från Jutagården i Skövde, årets ridlärare 2020, och Amanda Birch från Granngården

Sofia Lederud från Åsebo Ridsällskap och Gun Grönroos från Överby Hästsportförening var också nominerade till Årets ridlärare 2021.

Motivering
Omtänksamma Anna vill alltid hästarnas bästa och att ryttarna ska känna sig trygga. En suverän pedagog som alltid tar sig tid och ger tydliga svar. Anna har ett stort engagemang i både ridskolan och föreningen och ser till att hela tiden utveckla både sig själv och verksamheten. Hon månar om elever, kollegor och hästar och möter alla som de är. Med stor respekt tar hon hand om sina fyrfota kollegor – ridskolehästarna - och ser till att de har allt de behöver för att må bra och prestera på hästjobbet. Anna är en fantastisk förebild som sprider glädje och kunskap i stallet varje dag!

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden