Gå direkt till innehåll
Storslam för Niklas Arvidsson i ATG Riders League finalen i Kungsbacka - seger med både Komeet Vd Bisschop och Dagny VT. Foto: Roland Thunholm
Storslam för Niklas Arvidsson i ATG Riders League finalen i Kungsbacka - seger med både Komeet Vd Bisschop och Dagny VT. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

ATG Riders League avgjort – dubbelseger till Niklas Arvidsson

Den storslagna finalen av serien ATG Riders League avgjordes i Kungsbacka på lördagskvällen. Segrade i både 1,50-finalen och i 1,35-touren gjorde Niklas Arvidsson som totalt gick hem med hela 320 000 kronor i prispengar!

Efter sex spännande deltävlingar bestående av fartfyllda heat var det dags att göra upp i den storslagna ATG Riders League-finalen i Kungsbacka. Prissumman som delades ut i finalen var den högsta som hittills delats ut på nationell hopptävling. Totalt rörde det sig om 590 000 kronor, Niklas Arvidsson lämnade Kungsbacka med hela 320 000.

1,35-touren

I 1,35-touren gjorde ekipagen upp i tre inledande heat på lördagen. Segrade i det första heatet gjorde Niklas Arvidsson från Harplinge Ridklubb på Dagny VT. I heat nummer två var det serietvåan Evelin Lavén från Österlens Ridklubb som tog hem segern med snabba Easy Q. I tredje och sista heatet vann Victoria Almgren från Värnamobygdens Ryttarförening på Mr Vain GJ. Serieledaren Emma Emanuelsson och Centicco Pearl slutade på andra plats och var därmed vidare till lördagskvällens Winning Round.

Arvidsson 1,35-segrare

Tio ryttare gjorde upp i Winning Round, fyra gick felfritt. Det levererades många otroligt snabba ritter men till slut stod det klart att det var Niklas Arvidsson och snabba stoet Dagny VT som tog hem segern och den stora prissumman på 80 000 kronor.

- Fantastiskt kul! Hästen är helt otroligt, hon älskar när det går snabbt och är alltid med på noterna! Vi fick till en snabb ritt redan från början, säger Niklas Arvidsson och ser redan fram emot ATG Riders League nästa år:
- Hon kan helt klart gå stora rundan nästa år, hon är en grymt fin häst!

Några hundradelar därefter fanns Kajsa Björe och Ballyshan Copa Cabana på andra plats med tiden 33,43 sekunder. Trea blev Sandra Bonow och Dimorete de Bay. Serieledaren Emma Emanuelsson och Centicco Pearl fick fyra fel och slutade nia.

Resultat ATG Riders League 1,35-final

1) Niklas Arvidsson, Harplinge Ridklubb, Dagny VT, 0 fel, 33,07 sek
2) Kajsa Björe, Jump Club Ridsportförening, Ballyshan Copa Cabana, 0, 33,43
3) Sandra Bonow, Jump Club Ridsportförening, Dimorete de Bay, 0, 38,24
4) Madeleine Garpsäter, Södertälje Ridklubb, Con Hiba, 0, 44,91
5) Julia Kringstad Håkansson, Malmö Civila Ryttareförening, 4, 33,06
6) Evelin Lavén, Österlens Ridklubb, Easy Q, 4, 33,71

Kompletta resultat

1,50-touren

Lördagen inleddes med två snabba heat över 1,50-hinder. Segrade i första heatet gjorde Py Jägerden från Strömsholms Ridsportförening med AHG Whiterock Luis. Vinsten i heat nummer två gick till Alice Tapper från Jump Club Ridsportförening med Doge Dogelito. Där red serieledaren Emma Emanuelsson och Stakantura in på en tredjeplats med den snabbaste tiden men med ett nedslag.

Arvidsson segrade igen

Senare på lördagskvällen väntade en spännande Winning Round med de tio främsta ekipagen. De snabba ritterna avlöste varandra och det stod slutligen klart att det blev Niklas Arvidsson och det, vanligtvis inte så snabba stoet, Dagny VT som vann klassen!

- Jag får nog köpa en lott på vägen hem! Jag är väldigt glad för hästen som inte är jättesnabb egentligen men idag var hon tillräckligt snabb, skrattar Niklas Arvidsson efter ritten.
- Det är helt otroligt med två segrar, det är knappt så det känns verkligt!

Serieledaren Emma Emanuelsson fick till en felfri och snabb ritt med Stakantura och avslutade tävlingarna på andra plats. Trea blev heatsegraren Alice Tapper på Doge Dogelito.

Resultat ATG Riders League 1,50-final

1) Niklas Arvidsson, Harplinge Ridklubb, Komeet Vd Bisschop, 0 fel, 36,39 sek
2) Emma Emanuelsson, Jump Club Ridsportförening, Stakantura, 0, 36,80
3) Alice Tapper, Jump Club Ridsportförening, Doge Dogelito, 0, 37,95
4) Niklas Jonsson, Strömsholms Ridsportförening, High Scamp, 0, 41,73
5) Matilda Pettersson, Strömsholms Ridsportförening, Head over Hills, 4, 33,58
6) Linda Heed, Södertälje Ridklubb, Decurio, 4, 35,33

Kompletta resultat

Ämnen


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden