Gå direkt till innehåll
Segrare i 1,50-finalen Emma Emanuelsson tillsammans med Kajsa Björe som vann 1,35-finalen. Båda ryttarna är klara för final i Kungsbacka vecka 10. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

ATG Riders League avgjort – Emma Emanuelsson vinner igen

Borås Fältrittklubb har under helgen arrangerat fyr- och femstjärniga hopptävlingar och även stått värd för den sista kvaltävlingen i ATG Riders League. Segern i 1,50-finalen gick återigen till Emma Emanuelsson och i 1,35-finalen vann Kajsa Björe.

Den sjätte och sista delfinalen av ATG Riders League är nu avgjord och den stundande finalen är inte långt borta. Under säsongen är det framför allt Emma Emanuelsson som utmärkt sig då hon plockat otaliga placeringar och vinster. De fina resultaten har gjort att hon legat först i både 1,35 och 1,50-touren och kallas numera för drottningen av ATG Riders League. Ett namn som var passande även under den här deltävlingen!

Emma vinner 1,50-finalen

Det var ett taggat gäng som levererade snabba ritter under helgens tävlingar i Borås – allt för att knipa de sista poängen innan finalen.

Vid lördagsförmiddagens två första heat var det Viktor Melin och Niklas Jonsson som var snabbast. Totalt tog sig tio ekipage vidare till kvällens avgörande heat. Där blev det hela åtta felfria rundor. Snabbast ännu en gång var Emma Emanuelsson och Stakantura.

- Jag får försöka göra samma sak varje gång! Hon är väldigt snabb och kvick i allt hon gör, säger hon om sin häst efter ritten.
- Det har varit så roligt att rida den här serien, den är otroligt betydelsefull för oss ryttare, fortsätter hon och satsar på ännu en seger vid finalen i Kungsbacka.

Spännande 1,35-final

I ledning inför sista kvaltävlingen låg Emma Emanuelsson på 117 poäng före Evelin Lavén på 111,5 poäng och Niklas Arvidsson med 63 poäng.

Under lördagsförmiddagen gjorde ekipagen upp i totalt tre heat, segrade där gjorde Ellen Brunes, Kajsa Björe och Petronella Bengtsson. De tio bästa tog sig till kvällens stora final.

Väl där var det Kajsa Björe och Ballyshan Copa Cabana som var felfria, allra snabbast och säkrade därmed sin plats till Kungsbacka.

- Hon är så otroligt vändbar och snabb, säger Kajsa Björe efter ritten och berömmer sin häst:
- Jag har haft henne länge och hon har varit något av en utmaning men hon är helt underbar och så värd den här segern. Jag är väldigt glad!

Resultat ATG Riders League 1,35 – Borås Fältrittklubb

1) Kajsa Björe, Jump Club Ridsportförening, Ballyshan Copa Cabana, 0 fel, 33,57 sek
2) Ellen Brunes, Föreningen Skärsta Ridcenter, X-it, 0, 34,80
3) Emma Emanuelsson, Jump Club Ridsportförening, Centicco Pearl, 36,55
4) Filip Ågren, Stockholms Fältrittklubb, Cassira, 0, 38,58
5) Emma Tärnås Möller, Jump Club Ridsportförening, Allerdings II, 0, 39,16
6) Julia Kringstad Håkansson, Malmö Civila Ryttareförening, Axwell, 4, 34,84

Stor final i Kungsbacka

Borås var den sista delfinalen och snart är det dags för den stora finalen som skulle genomförts på Scandinavium men som nu arrangeras i Kungsbacka. Dit kvalificerar sig de totalt 20 bästa ryttarna efter att alla deltävlingar genomförts. Prissumman som delas ut där är den högsta som hittills delats ut på nationell hopptävling. Totalt rör det sig om 590 000 kronor, varav 240 000 kronor till segraren.

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.