Gå direkt till innehåll
ATG är mångårig samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet och Gothenburg Horse Show. Nu får den populära hoppserien ATG Riders League en stor final i Göteborg. Foto: Natalie Greppi
ATG är mångårig samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet och Gothenburg Horse Show. Nu får den populära hoppserien ATG Riders League en stor final i Göteborg. Foto: Natalie Greppi

Pressmeddelande -

ATG Riders League får stor final och dubbla prispengar under Gothenburg Horse Show

Prispengarna dubbleras och en internationell startplats står på spel när hoppserien ATG Riders League för första gången får en stor finalomgångunder Gothenburg Horse Show.
– Det här är en jätterolig nyhet för ryttarna och för svensk hoppsport. Jag är väldigt glad över att vi kunde få till det här upplägget, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

När höstens tävlingskalender ritades om i kölvattnet av pandemin började en intensiv jakt på nya tävlingsplatser för den spelbara hoppserien ATG Riders League. Nu står det klart att den femte och sista deltävlingen blir i Borås vecka 11 – och att en stor finalomgång för första gången arrangeras.

Finalen hålls under Gothenburg Horse Show 31 mars - 4 april, där de bästa ekipagen på 1,50- respektive 1,35-nivå gör upp i rafflande, spelbara klasser med dubblerade prispengar i potten. Dessutom får ekipaget som vinner ATG Riders League Grand Prix-touren i 1,50 flytta in i det internationella stallet och ges möjlighet till fortsatt tävlande under helgen.

– Det är otroligt viktigt och utvecklande för svensk hoppsport att ha en Grand Prix-serie på så här hög nivå. Att vi dessutom kan ge ytterligare en ryttare chansen att få rida internationellt under Gothenburg Horse Show är väldigt värdefullt, säger Henrik Ankarcrona.

Finalen är öppen för de 20 bästa ekipagen i Grand Prix-touren och de 24 bästa ekipagen i 1,35-touren efter kvaltävlingarna. Liksom i kvalen rids finalen i spelbara heat och med en winning round på respektive nivå. Prispengarna dubbleras och uppgår i finalen till närmare en halv miljon kronor totalt.

En viktig aspekt med ATG Riders League är att det är en tävling som sätter guldkant på tävlingsterminen för många av de ryttare som rider och tävlar i Sverige.
– Att få tävla under Gothenburg Horse Show är få förunnat. Därför känns det givetvis som ett strålande alternativ och väldigt roligt att ha våra finaler där, säger Maria Guggenberger, ATG.

ATG, mångårig samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet och samarbetspartner till Gothenburg Horse Show sedan eventets begynnelse, är nöjda med upplägget. Det är även GHS tävlingsledare Tomas Torgersen.
– Vi var först i Sverige med att erbjuda spel på hoppning i samarbete med ATG 2018, och i våras körde vi en uppskattad omgång av spelvarumärket V5. Så det känns verkligen kul att vi till våren får plocka hem finalen i ATG Riders League. Att vi dessutom kan ge ryttarna en extra boost ett år som det här, genom att vinnande ekipage i 1,50-finalen får fortsätta tävla hela helgen, är definitivt en häftig bonus, säger Tomas Torgersen.

ATG Riders League 2020/2021

Kval:
Vecka 10/2020, Kungsbacka Ridklubb
V 31/2020, Sundbyholm Horse Center Ryttarförening
V 35/2020, Åby Ridklubb
V 46/2020, Flyinge Hästsportklubb
V 11/2021, Borås Fältrittklubb

Totalfinal:
Vecka 13/2021, Gothenburg Horse Show

Fullständiga regler hittar du här

Kontakt:
Cecilia Wallin, projektledare ATG Riders League,
tfn: 0725-27 21 88, cecilia.wallin@atg.se

Tomas Torgersen, tävlingsledare Gothenburg Horse Show,
tfn: 0761-96 83 23, tomas.torgersen@gotevent.se

Robert Solin, nationell samordnare hoppning Svenska Ridsportförbundet,
tfn: 0220-456 14, robert.solin@ridsport.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Presskontakt

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31
Henrik Ankarcrona

Henrik Ankarcrona

Förbundskapten hoppning +46 702 46 02 70

Relaterat material

Relaterade nyheter

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm