Gå direkt till innehåll
Longines Global Champions Tour och Global Champions League kommer till anrika Stockholm Stadion. Foto: Alex Ljungdahl/Stockholm Stad
Longines Global Champions Tour och Global Champions League kommer till anrika Stockholm Stadion. Foto: Alex Ljungdahl/Stockholm Stad

Pressmeddelande -

Biljettsläpp till Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week

Nu släpps biljetterna till sommarens stora hästevenemang i Stockholm. För första gången någonsin kommer den internationella stortävlingen Longines Global Champions Tour och Global Champions League till Sverige. Fyra dagar fyllda med internationell hoppning och dressyr samt U25 klasser väntar på den anrika arenan Stockholm Stadion den 13-16 juni.

Den prestigefulla hoppserien Longines Global Champions Tour har gjort sig kända för att ta ridsporten till några av de mest spektakulära platser som finns – från Eiffeltornet i Paris, Berlin, Shanghai, Doha, Madrid och Rom till Miami Beach. Stockholm är från 2019 en av få utvalda metropoler som nu kommer samla världens högst rankade ryttare inom hoppning för att tävla både individuellt och i lag.

– Att stå värd för en av världens bästa hopptävlingar är oerhört hedrande både för Sverige och Stockholm. Stadion kommer att ge en imponerande inramning och det är med stor glädje vi nu släpper biljetter till samtliga av evenemangets klasser, säger Johan Pagerup, VD Stockholm Horse Week.

Utöver LGCT och lagtävlingen GCL kommer veckan att bjuda på internationella klasser i dressyr och hoppning, nationell hoppklass samt U25 klasser i både hoppning och dressyr under Stockholm Horse Weeks flagg. Där till kommer det arrangeras två dressyrclinics och på evenemangsområdet kommer det traditionsenligt finnas en ridsportmässa.

En av målsättningarna med Stockholm Horse Week är att skapa en plattform och ett utbud för fler tävlingar för att visa den bredd som finns inom ridsporten.

– Det är fantastiskt att världens bästa ryttare kommer till Sverige och Stockholm i och med LGCT och GCL och veckan kommer att bjuda på förstklassig sport. Med start i år vill vi också skapa ett brett evenemang som kan fortsätta att utvecklas de kommande åren, säger Sara Johansson, tävlingsledare.

Läs mer om evenemanget: globalchampions.se

Evenemanget genomförs av Stockholm Horse Week i nära samarbete med Stockholm stad.

Kontakt
Goldie Lind, marknadsföringsansvarig Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week
Tel: 070-4191476
goldie.lind@globalchampions.se

Sara Johansson, tävlingsledare Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week
Tel 070-9696362
sara.johansson@globalchampions.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Presskontakt

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm