Gå direkt till innehåll
Carina Bergh från Järna Ridklubb är Årets ridlärare 2019. Foto: Susanne Walström
Carina Bergh från Järna Ridklubb är Årets ridlärare 2019. Foto: Susanne Walström

Pressmeddelande -

Carina Bergh från Järna RK är Årets ridlärare

- Jag kände direkt att det här var mitt yrke. Det säger hyllade ridläraren Carina Bergh, som lever sin dröm och har utvecklat Järna Ridklubb till en ridskola i toppklass.

Nu får hon ta emot priset Årets ridlärare 2019 på Ryttargalan den 27 november.

Priset Årets ridlärare finns för att lyfta det goda ledarskapet och delas ut av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion i samarbete med Granngården.

- Det har varit fantastisk att få leva den här drömmen. Jag började rida när jag var sju och sedan jag var sjutton år har jag jobbat på ridskola.
- Det är så hedrande att få det här priset som så många av mina förebilder fått tidigare. Jag är så stolt!

Nomineringen lyder
Hennes genuina kunskap, smittande energi och djupa respekt för hästar och människor gör henne till en ridlärare i världsklass. Och tack vare Carinas driv och målmedvetenhet, har Järna Ridklubb en helt ny anläggning med en verksamhet i toppklass.


Drivkraften som ridlärare är att ge tillbaka för det hon själv fått på ridskolan.
- Vi bodde nära Södertälje Ridklubb då och det blev min plats att vara på, och känna att jag fick växa och bli stark. Alla som jobbade på ridskolan var så fantastiska, de såg alla och tog hand om en. Nu är det min tur att ge tillbaka och lyfta andra.

- För mig är det viktigt att se alla, även om vi är tio stycken. Eleverna ska känna att jag har sett dom, att jag pushar dem till att ge liiite mera än vad det tror att de faktiskt kan. De ska få med sig någonting hem och gå ifrån lektionen och känna Yes, jag vill komma tillbaka!

För 14 år sedan kom Carina Bergh till Järna Ridklubb som då var en liten, sliten ridskola med tuff ekonomi, utedass, 16 hästar och knappt 160 ridande i veckan.
- Det har varit tufft men också jätteroligt att få se hur en verksamhet kan växa bara man har en tro och ett driv, och eleverna med sig.

Idag har ridskolan 32 hästar, 350 ridande och en ny helt anläggning. Bara ridhuset finns kvar från förr.
- Vi är en stor ideell förening där alla hjälps åt. Och den känslan är vi måna att bevara även om vi växer.

Markku Söderberg är ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion.
- Våra erfarenheter visar att en ridlärare med stort engagemang, gedigen hästkunskap och förmågan att dela med sig i lagom proportioner är viktiga egenskaper för en framgångsrik ridlärare. Carina Bergh har alla dessa goda egenskaper och fler där till. Det roligt att få prisa personer som Carina!

Carina Bergh är utbildad ridlärare (SRL II). Läs mer vad det innebär här

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden