Gå direkt till innehåll
Semifinalen i Folksam Elitallsvenska, elitserien i hoppning, avgörs på gröna Slottsbanan på lördag. Foto: Mikael Sjöberg
Semifinalen i Folksam Elitallsvenska, elitserien i hoppning, avgörs på gröna Slottsbanan på lördag. Foto: Mikael Sjöberg

Pressmeddelande -

Dags för Strömsholmsdagarna och semifinal i Folksam Elitallsvenska

Idag torsdag drar de klassiska Strömsholmsdagarna, på Strömsholm i Västmanland, igång. Strömsholmsdagarna tar både Slottsbanan, Grand Prix-banan och Österängen med terrängbanan i anspråk när tävlingar i hoppning, dressyr och fälttävlan ska avgöras.

På den gröna gräsbanan framför Strömsholms slott ska semifinalen i Folksam Elitallsvenska, finalen i Sverigeponnyn och nationella hoppklasser med Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning som avslutning avgöras.

Femton lag har gått till semifinal i Folksam Elitallsvenska, elitserien i hoppning. Det blir en spännande lördag på hoppbanan när lagen gör upp om de åtta platser som står på spel till finalen i Falsterbo i juli.

Kvalade till semifinalen är Strömsholms Ridsportförening, Åby Ridklubb, Nääs Hästsportförening, Näsets Ryttarsällskap, Skyrup Country Club Ridsportförening, Piteå Ridklubb, Gagnefs Ridklubb, Hagens Ridsportförening, Loviseholm Sporthästklubb, Billdals Ridklubb, Österlens Ridklubb, IM Sportriders Ryttarförening, Södertälje Ridklubb, Jump Club Ridsportförening och Västerviksortens Ryttarförening. Semifinalen rids i två omgångar och de tio bästa lagen efter omgång 1 går vidare till omgång 2.

Hoppklasserna pågår hela helgen och avslutas på söndagen med Grand Prix-hoppning för juniorer och young rider, Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning och finalen i Sverigeponnyn, som i år flyttats från traditionsenliga Scandinavium.

Dressyrtävlingarna smög igång redan på onsdagen och helgen bjuder på dressyr för flera åldrar och i olika svårighetsgrad. För children, juniorer och young rider är det viktiga och spännande observationstävlingar med uttagning till Nordiska och Europeiska mästerskap i potten. Lövsta Future Challenge Dressage för unga ryttare och unga hästar har sitt andra kval under Strömsholmsdagarna. Bland deltagarna finns Lina Dolk och Languedoc samt Maria von Essen och Invoice. Helgen avslutas traditionellt med en Grand Prix Kür.

Årets fälttävlan genomförs på internationell två- och trestjärnig nivå. Terrängmomentet rids på Österängen lördag den 5 juni. Fälttävlansryttarna rider sin dressyr på Grand Prix-banan och Stallplan, och hoppningen på Slottsbanan under torsdag och fredag.

Ett 70-tal ekipage från Sverige, Norge, och Danmark startar. Bland de svenska ryttarna återfinns bland andra Viktoria Carlebäck, Christoffer Forsberg, Ebba Adnervik, Anna Nilsson med flera. EM i fälttävlan för young rider och juniorer går på Segersjö längre fram i sommar och Strömsholm är en viktig uppladdning för detta.

Webb-TV, program, startlistor mm

Equisport sänder från Strömsholmsdagarna
På lördag 5 juni kan du kostnadsfritt se Folksam Elitallsvenska på ridsport.se

HÄR finns tidsprogram

Och här finns start och resultatlistor:
Fälttävlan
Hoppning
Dressyr

På lördag 5 juni kan du hänga med på Svenska Ridsportförbundets instagram stories där Jenny Andersson, lagledare för Södertälje Ridklubb, tar oss med bakom kulisserna på Folksam Elitallsvenska.

Kontakt

Linda Kjellberg, pressansvarig, 0220–46 777, press2021@stromsholm.com 

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden