Gå direkt till innehåll
Förbundskapten Bo Jenå tillsammans med spetstruppsryttarna Juliette Ramel, Therese Nilshagen, Antonia Ramel och Patrik Kittel. Foto: Roland Thunholm
Förbundskapten Bo Jenå tillsammans med spetstruppsryttarna Juliette Ramel, Therese Nilshagen, Antonia Ramel och Patrik Kittel. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

Dressyrens landslag 2021

Från ponny till seniortrupp. Här är dressyrens alla landslag för det mästerskapstäta året 2021.

Saab Team Sweden Dressage är Svenska Ridsportförbundets och Saabs satsning som omfattar alla landslag inom svensk dressyr. Från ponny, via children, juniorer, young rider och U25 upp till seniorer. Nu har förbundskapten Bo Jenå och landslagsledarna för de yngre landslagen presenterat sina trupper för 2021.

Bo Jenå ser fram emot ett nytt och förhoppningsvis ljusare år.
- Det kan bara bli bättre. Nu hoppas vi på att tävlingarna, så fort hälsoläget tillåter, kan komma igång igen.

I brist på tävlingar under 2020 har ryttarna i Saab Team Sweden Dressage haft mer tid till träning och till att utveckla nya, yngre hästar.
- Träningsperioden har ju också varit positiv på många sätt. Ryttarna i spetstruppen har alla fler hästar som är väg upp i klasserna och som ska debutera Grand Prix. Det ska bli spännande att följa dem under våren, säger Bo Jenå.

Om allt går enligt plan blir 2021 ett mästerskapstätt år. För ungdomslandslagen väntar Europamästerskap. Och för seniorerna flera mästerskap.
- Först och främst har vi världscupfinalen i Göteborg. Sen är det såklart fokus på OS i Tokyo och därefter ska vi ladda om för EM i Hagen. Det är årets tre stora mål, säger Bo Jenå, och poängterar att det är viktigt för ekipagen att nu få tävlingsrutin igen.

- Vi behöver ut på tävlingsbanorna för att kunna förbereda oss inför mästerskapen. Många har inte tävlat på väldigt länge nu. Vi har också nya ekipage som Tinne (Vilhelmson Silfvén) och Devanto som ska debutera i tävlingssammanhang i Wellington i vinter. Det ska bli kul att se vad de kan göra.

Sedan drygt ett år tillbaka ingår alla dressyrens landslag i satsningen Saab Team Sweden Dressage. Bo Jenå uppskattar det täta samarbetet mellan landslagsledarna.
- Vi har fått till ett bra arbetssätt och en röd tråd hela vägen från ponny upp till seniorernas spetstrupp. Det känns jättebra att ha den täta kontakten med ungdomsledarna och att vi alla känner att vi ingår i en gemensam satsning för att föra svensk dressyr framåt.

En nyhet inför 2021 är också att ponnylandslaget har en ny landslagsledare i Anette Svanberg.  Läs mer om det HÄR

Landslag dressyr 2021

Spetstrupp
Mästerskapsekipage/ryttare med en mycket hög internationell prestationsnivå, minimum 72 % i GP.

Patrik Kittel, Nottuln, Tyskland, klubb: Tranås Ridklubb
Therese Nilshagen, Löningen, Tyskland, klubb: Hogsta Dressyrryttare
Antonia Ramel, Bettna, klubb: Flyinge Hästsportklubb
Juliette Ramel, Bettna, klubb: Lejondals Ryttarförening

Grupp A – Landslagstrupp
Ekipage med hög internationell prestationsnivå, minimum 70 % int GP vid 2 tillfällen. För att behålla plats i A-grupp krävs ett resultat på lägst 70 % i internationell Grand Prix inom 8 månader.

Sandra Dahlin, Sala, klubb: Heby Ryttarförening
Natalie Oldfors, Vallda, klubb: Nordhallands Ridklubb

Grupp B – Utmanartrupp
Internationellt tävlande ekipage med mycket goda utvecklingsmöjligheter. Minimum 68 % nationell GP och 67 % internationell GP på stadigvarande nivå. Målet är att ha kvalade ekipage för internationella mästerskap i denna grupp.

Gunilla Byström, Enköping, klubb: Enköpings Ridklubb
Johanna Due Boje, Förslöv, klubb: Halmstad Fältrittklubb
Jacob Nörby Sörensen, Fleninge, klubb: Helsingborgs Fältrittklubb
Denise Ljungkvist, Ekeby, klubb: Helsingborgs Fältrittklubb
Märit Olofsson Nääs, Bro, klubb: Sällskapet Segersta Sportryttare
Jennifer Svensson, Listerby, klubb: Ronneby Ryttarförening

Se bifogad PDF-fil med alla ungdomstrupper

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Saab är förbundssponsor till Svenska Ridsportförbundet och grensponsor till dressyren. Samarbetet bidrar med innovation och utveckling av svensk ridsport med fokus på dressyrgrenen.
Saab Team Sweden Dressage är Svenska Ridsportförbundet och Saabs mästerskapssatsning som omfattar alla landslag inom svensk dressyr. Från ponny, via children, juniorer, young rider och U25 upp till seniorer. Satsningen är långsiktig och har fokus på fyra områden: mental-, fysisk och uppsutten träning samt affärsmässighet.

Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Bo Jenå

Bo Jenå

Förbundskapten dressyr +46 709 79 05 46
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden