Gå direkt till innehåll
Dubbla lag-SM i fälttävlan på Flyinge

Pressmeddelande -

Dubbla lag-SM i fälttävlan på Flyinge

Folksam Lag-SM i fälttävlan för häst och ponny skulle ha avgjorts på Strömsholm i Västmanland. När arrangören tvingades ställa in, gick frågan i stället med kort varsel till Skåne och ridklubben Flyinge Ryttarförening utanför Lund, som nu arrangerar de båda mästerskapen under kommande två helger.

Folksam Lag-SM för häst och ponny arrangeras nu av Flyinge RF. Tävlingsplats blir terrängbanan vid Gravaregården, Flyinge/Revinge. Med anledning av Svenska Ridsportförbundets och myndigheternas smittskyddsregler och restriktioner under rådande pandemi kommer mästerskapet att avgöras under två helger: 

  • Folksam Lag-SM Häst 5-6 september 
  • Folksam Lag-SM Ponny 12-13 september

- Vi är väldigt glada att kunna ta över mästerskapet, säger tävlingsledaren Aminda Ingulfson. Här finns alla förutsättningar för bra tävlingar. Perfekt ridunderlag, hinder på alla nivåer på en stor yta och en samtrimmad stab av nyckelpersoner i organisationen. Vi genomförde en tävling redan i juli, enligt alla försiktighetsmått. 

Folksam Lag-SM avgörs enligt Folkhälsomyndighetens, Riksidrottsförbundets och Svenska Ridsportförbundets direktiv, med etablerade rutiner för avstånd och minimering av smittorisker. Terrängbanan Flyinge/Revinge har drygt 150 terränghinder på cirka tio hektar gräsbevuxen sandmark. 

Mästerskapen anordnas i samarbete med Svenska Ridsportförbundet och förbundets huvudsponsor Folksam, och med Lunds kommun och Region Skånes evenemangsbolag Event in Skåne som samarbetspartners.

- Vi är glada att Flyinge Ryttarförening med stort fokus på säkerhet genomför Lag-SM i fälttävlan här i Lunds kommun säger Boel Starbrant, projektledare Visit Lund AB.

- Under pandemin när alla större event är inställda är det viktigt att det finns föreningar som vill och kan ställa om. Lag-SM positionerar Skåne som en levande eventregion och skapar reseanledningar för många deltagare till Skåne, säger Pehr Palm, vd på Event in Skåne.

- Vi är glada att kunna genomföra Lag-SM i år, det betyder mycket för våra ryttare, säger Margaretha Rödén, förbundsläkare och ordförande i Svenska Ridsportförbundets fälttävlanskommitté.
- Den här tävlingssäsongen har varit annorlunda. Vi har stor respekt för det arbete våra arrangörer lagt ner på att anpassa sina tävlingsplatser, och de beslut man tagit när det gäller att genomföra eller inte, säger Margaretha Rödén. 

Folksam Lag-SM Fälttävlan
5-6 respektive 12-13 september 2020
Terrängbanan vid Gravaregården, Flyinge/Revinge

Representanter för media och sponsorer är varmt välkomna.
Vi ber er anmäla för ackreditering som ger er tillträde till området. Se nedan.

För mer information:
Aminda Ingulfson, tävlingsledare
aminda.ingulfson@gmail.com eller 0730 63 14 07

Pernilla Linder Velander, presskontakt
pernilla@flyingehus.com eller 0708 640 600

Ackreditering:
Pernilla Linder Velander, pernilla@flyingehus.com el 0708 640 600.

Press- och VIP-träff inför Lag-SM:
Vi bjuder in till media- och VIP-träff inför Lag-SM. Tillfälle att träffa bl a hemmaryttare och tävlingsledning och få en kort rundvisning på terrängbanan. Separat inbjudan följer.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden