Gå direkt till innehåll
Christoffer Forsberg och Hippo´s Sapporo ingår i fälttävlans EM-trupp. Foto: Roland Thunholm
Christoffer Forsberg och Hippo´s Sapporo ingår i fälttävlans EM-trupp. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

EM-ryttarna i fälttävlan klara

Årets EM i fälttävlan i avgörs i Avenches, Schweiz den 23-26 september. Nu är det klart vilka sex svenska ryttare som rider.

- Jag och landslagsledningen har tittat på erfarna och oerfarna ryttare och hästar, säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten i fälttävlan.
Det kan vara både ryttare med liten erfarenhet av fyrstjärnig klass eller rutinerade ryttare med oerfarna hästar.
- Vi har ju inte jättemånga i absoluta toppen att välja på, men det är ändå fler hästar nu som går fyrstjärnigt än tidigare, säger Fredrik och tillägger att det alltid är skillnad att rida mästerskap.

Årets EM är inte kval till något större mästerskap, kvalet till OS 2024 i Paris börjar med VM nästa år. Därmed är det viktigt att även tänka på nästa års VM i Italien.
- EM i år är ju ett bra tillfälle att ge fler möjlighet att rida mästerskap men de måste ändå vara bra nog för att kunna få rätt erfarenheter att ta med i framtiden, säger Fredrik Bergendorff.

Uttagna ryttare:

Sara Algotsson Ostholt, Warendorf, Tyskland – Chicuelo
Malin Josefsson, Osby – Golden Midnight
Malin Petersen, Wees, Tyskland – Charly Brown
Aminda Ingulfson, Flyinge – Hot Cup VH
Christoffer Forsberg, Skurup – Hippo’s Sapporo
Katrin Norling, Mantorp – Hulliebullie

Sex ryttare rider EM, fyra i lag och två individuellt. Vilka som rider i laget kommer att bestämmas under nästa vecka.

Svenska ekipage kommer framöver att rida fler nationstävlingar och även prova på högre nivå. Malin Josefsson på Golden Midnight laddar för EM med att rida den nya femstjärniga fälttävlan i brittiska Bicton den här veckan.

Helgen innan EM rids fyrstjärnig fälttävlan i Aachen, som är en lagtävling utanför FEI Eventing Nations Cup. I dagsläget har Sverige två platser och planen är att Hanna Berg och Viktoria Carlerbäck rider individuellt där.
- Vi hoppas fortfarande på att få in en tredje ryttare så det blir ett lag, säger Fredrik Bergendorff.

Efter EM avgörs årets FEI Eventing Nations Cup i fälttävlan i Boekelo, Nederländerna, den 7-10 oktober. Sverige leder i sammandraget på 240 poäng, före Italien, Tyskland och Belgien, alla på 180 poäng. Vilka svenska ryttare som rider där är inte klart ännu.

Ställning FEI Eventing Nations Cup

I Sverige återstår två internationella tävlingar i höst. Samma helg som EM rids Nordiska Mästerskapen hos Hermanstorps Kör- och Ridklubb, utanför Falkenberg.

Fälttävlanssäsongen i Sverige avslutas sedan i mitten av oktober med Gärds Ryttarförenings internationella tävling, som också är Folksam SM i fälttävlan för seniorer, young rider och juniorer.

22-26 september FEI Eventing European Championship 2021, Avenches, Schweiz - arrangörens hemsida

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Fredrik Bergendorff

Fredrik Bergendorff

Förbundskapten fälttävlan +44 7768 478255

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 71 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden