Gå direkt till innehåll
Emma Emanuelsson med sina segerhästar Centicco Pearl och Stakantura.  Foto: Roland Thunholm.
Emma Emanuelsson med sina segerhästar Centicco Pearl och Stakantura. Foto: Roland Thunholm.

Pressmeddelande -

Emma Emanuelsson - drottningen av ATG Riders League

Emma Emanuelsson är oslagbar i ATG Riders League. Det blev en dubbelseger på Strömsholm och fortsatt ledning i både 150- och 135-touren.
- Den här serien betyder massor. Att kunna rida om sådana här prispengar hemma nationellt är fantastiskt, säger Emma Emanuelsson, som får 60’000 för segern i 150-klassen och 20’000 för segern i 135.

150-tourens winning round hade sex startande och en del bommar föll på vägen när ryttarna gjorde sitt yttersta för att rida snäva svängar. Som startnummer fyra var Emma och Stakantura (äg: Bo Emanuelsson & Gullbritt Melin) första ekipage att sätta en felfri ritt. Tiden 43,77 skulle också räcka hela vägen till seger, trots en runda som enligt ryttaren själv lämnade en del att önska.

- Jag var ganska besviken på mig själv efteråt. Jag tycker inte att jag fick till ridningen så bra, men Stakantura däremot gav allt, säger Emma och förtydligar:
- Jag fick inte riktigt flyt i svängarna. Hon är pigg laddad och vill gärna busa och bocka. Då blir det lite på bekostnad av rytmen.

Stakantura är tio år i år och tillhör tillsammans med Emma landslagets utvecklingsgrupp. ATG Riders League erbjuder svenska ekipage bra förberedelse för större uppgifter framöver, menar Emma.
- Den här serien höjer statusen på alla nationella tävlingar, vilket gör att vi är extremt mycket mer väl förberedda när vi ska ut internationellt.

I 135-klassen hade tio ekipage kvalat till winning round och det blev, som så många gånger tidigare, en tuff strid mellan Emma Emanuelsson På Centicco Pearl (äg: Stall Toleryd) och Evelin Lavén på Easy Q (äg: Ann Lavén). I slutändan skiljde det bara tolv hundradelar mellan ekipagen.
- Jag är jättenöjd med Centicco Pearl. Allt gick enligt plan och hon hoppar fint och kämpar, säger Emma.

Resultat ATG Riders League 150-hoppning

Resultat ATG Riders League 135-hoppning

Redan innan deltävlingen på Strömsholm ledde Emma Emanuelsson båda serierna. Dagens dubbelseger gav nya värdefulla poäng och utökad ledning inför sista deltävlingen i Borås vecka 6, innan totalfinalen i Kungsbacka vecka 10.

Här finns regler och aktuell ställning ATG Riders League

Delfinaler
2021
v 30 Sundbyholms HCRF
v 37 Henriksdals RF
v 43 Jump Club RF/Elmia
v 48 Södertälje RK
2022
v 4 Strömsholms RF
v 6 Borås FK

Totalfinal
v 10 Kungsbacka Ridklubb

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden