Gå direkt till innehåll
 Peder Fredricson vann Longines Global Champions Tour Stockholm 2019. Foto: Alida Säflund/LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week
Peder Fredricson vann Longines Global Champions Tour Stockholm 2019. Foto: Alida Säflund/LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week

Pressmeddelande -

​Fira alla hjärtans dag med LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week

LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week släpper flera spännande nyheter i programmet och firar det med ett unikt erbjudande på alla hjärtans dag!

Programmet för årets Longines Global Champions Tour Stockholm och Stockholm Horse Week är nu klart. Under tre dagar kommer det att bjudas på ett fullspäckat program med flera nyheter på den anrika arenan Stockholm stadion. Detta firas med ett erbjudande där du får gå två och betala för en på fredagens tävlingar. Erbjudandet gäller fram till och med söndag 16 februari.

Den stora nyheten för årets tävlingar är att Stockholm Horse Week satsar på ett program där fokus ligger på hoppning och på att ge unga talanger, både hästar och ryttare möjligheten att tävla på Stockholm stadion. En helt ny nationell satsning på ponnyryttare lanseras. Det blir dessutom internationella klasser för unga hästar där publiken får möjlighet att möta nästa stora stjärnor inom hoppsporten. 

Satsningen på unga ryttare under 25 år kommer också att fortsätta under tävlingarna 2020 då 20 ryttare blir inbjudna till Stockholm för att tävla både individuellt och i lag. Det kommer även att arrangeras föreläsningar och olika aktiviteter samt finnas tillfälle till god mat, mingel och shopping.

- Vi är väldigt glada över att kunna presentera nästa års program som innehåller flera spännande nyheter. Vår målsättning är att skapa ett brett evenemang som kan fortsätta utvecklas på flera sätt. Att dessutom för andra året få bjuda in världens bästa ryttare och hästar till Stockholm och att kunna erbjuda vår publik sport i världsklass känns fantastiskt, säger Sara Johansson, tävlingsledare.

Under fredagen, tävlingarnas första dag, får du möta allt från de största internationella stjärnorna till de nationella ponnyryttarna för första gången. Dagen består av en internationell U25-klass, en hoppklass för unga hästar, en nationell ponnyklass och en internationell 1.45-hoppning.
Höjdpunkten är en 1.50 m tidshoppning som är första rundan i den spännande lagtävlingen Global Champions League.

Alla hjärtans dag-erbjudandet till LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week köper du här
Tänk på att det finns ett begränsat antal biljetter så det är först till kvarn som gäller!

Läs mer om evenemanget på globalchampions.se

Kontakt:
Sara Johansson, tävlingsledare, 0709-69 63 62

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Presskontakt

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat material

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm