Gå direkt till innehåll
Fredrik Jönsson och Cold Play är kvalade till lördagens ATG Riders League Grand Prix i Norrköping. Foto: Roland Thunholm
Fredrik Jönsson och Cold Play är kvalade till lördagens ATG Riders League Grand Prix i Norrköping. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

​Flera landslagsryttare klara för delfinaler i ATG Riders League

Åby Ridklubb och Norrköping Horse Show står värd för årets tredje omgång av den nationella hoppserien ATG Riders League. Efter torsdagens kval är det startklart i lördagens delfinaler och flera av Sveriges bästa ryttare är med och slåss om topplaceringarna.

I serien på 135-höjder finns landslagsryttarna Fredrik Jönsson, Irma Karlsson och Douglas Lindelöw med på startlistan. Här startar även Emma Emanuelsson som tagit hem flera segrar i tidigare omgångar av ATG Riders League. Tillsammans med Chaploon och Joyful vann hon båda delfinalerna i Kungsbacka. Även i Sundbyholm gick Emma vinnande ur striden i 135-klassen. Hon hyllar ATG Riders League som hon menar tillför mycket till den nationella sporten.

– Att vara alltför mycket utomlands och tävla passar inte riktigt mitt liv som det ser ut med barn hemma, och många unga hästar i stallet. Därför är det väldigt bra att kunna tävla om bra prispengar i en nationell serie som ATG Riders League. Ligan skapar bättre förutsättningar för oss som är baserade på hemmaplan och på sikt kan det höja kvaliteten på sporten nationellt, konstaterar Emma.

Såväl Emma som Fredrik, Irma och Douglas har även kvalat in hästar till Grand Prix-seriens delfinal, 150-hoppning. Där får de sällskap av bland andra Stephanie Holmén och Jens Fredricson.

Lördagens delfinaler avgörs i flera heat, där heatsegrarna och de bäst placerade sedan möts i winning round. Alla heat plus winning round sänds live och är spelbara hos ATG.

Tidsprogram lördag 29 augusti

12:00 start ATG Riders League, 1,35-hoppning, tre heat med åtta ryttare i varje. V5 och vinnarspel.

13:20 start ATG Riders League Grand Prix, 150-hoppning, två heat med tio ryttare i varje. V5 och vinnarspel.

18.00 ATG Riders League Winning Round 1,35 med vinnarspel. Öppen för de tre heatsegrarna plus de sju bäst placerade ryttarna från de tre heaten.

...därefter ATG Riders League Winning Round 1,50 Grand Prix med vinnarspel. Öppen för de två heatsegrarna och de åtta bäst placerade ryttarna från de två heaten.

Startlistor

ATG uppsnack och spelinfo

Regler ATG Riders League Grand Prix

Regler ATG Riders League 1,35-hoppning

Norrköping Horse Show med ATG Riders League 26-30 augusti genomförs utan publik men tävlingarna går att följa på Equisport som sänder live. Onlineresultat finns hos Equipe

Presskontakt Norrköping Horse Show

Sarah Thunholm, 070-147 01 22, sarah.thunholm2@gmail.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden