Gå direkt till innehåll
Fullspäckat program vid Strömsholmsdagarna 2023

Pressmeddelande -

Fullspäckat program vid Strömsholmsdagarna 2023

Äntligen är sommarens stora nationaldagstävlingar på Strömsholm tillbaka! Årets evenemang är fullspäckat med sport – Folksam SM i dressyr och paradressyr samt final i Folksam Ponnyallsvenska är bara några av höjdpunkterna.

Nu ska de storslagna gräsmattorna framför Strömsholm äntligen fyllas med hästar, publik och utställare igen! Evenemanget drar i gång redan på torsdagen den 1 juni och avslutas traditionsenligt på nationaldagen den 6 juni.

Årets evenemang håller hög sportslig nivå. I dressyren märks särskilt Folksam SM i dressyr för children, juniorer, unga ryttare, U25, seniorer och para. Det blir även unghästklasser för fem-, sex- och sjuåriga hästar samt deltävling i Lövsta Future Challenge.

Bland de startande i Folksam SM i dressyr för seniorer finns:

Tinne Vilhelmson Silfvén - Devanto
Caroline Darcourt - Lord Django
Patrik Kittel - Forever Young HRH
Jeanna Högberg - Astoria

För förbundskapten Bo Jenå är det här ett ypperligt tillfälle att få se flera av de bästa svenska dressyrryttarna samlade på samma ställe.
- Strömsholm är en fantastisk tävlingsplats och det kommer att vara en internationell inramning, vilket är jättebra för de ryttare som inte har möjlighet att tävla lika mycket utomlands som de andra och behöver den erfarenheten, säger Bo Jenå.

Att ha ett samlat SM för alla åldrar är väldigt givande för de yngre ryttarna, menar Bo Jenå.
- För den dressyrinbitne blir det väldigt mycket att se och följa. Det är kul för ungdomarna kan få snegla på seniorerna och få lite inspiration av deras ritter, säger han.

Hopptävlingarna bjuder band annat på finalen i Folksam Ponnyallsvenska med lag-SM! De bästa ponnylagen från hela Sverige gör upp upp i flera spännande omgångar. Utöver det en mängd andra hoppklasser för både ponny och häst.
Läs mer om Folksam Ponnyallsvenska och se finallagen HÄR

Under Nationaldagen genomförs Nationaldagsfirande, invigning av Hästmuseum, Folksam kunskapsrally samt käpphästtävlingar.

Se program och köp biljett här: Strömsholmsdagarna 2023
Equisport TV sänder webb-TV från tävlingarna.

Start- och resultatlistor finns på Equipe:
Dressyr

Hoppning

Kontakt media och ackreditering:
Ansökan om pressackreditering sker till eva.damberg@rsflyinge.se
Mer information om parkering, ackrediteringsband mm kommer efter accepterad ackreditering.

Eva Damberg, pressansvarig Strömsholmsdagarna
eva.damberg@rsflyinge.se
0220-451 03
0706-58 38 28

Varmt välkomna på plats eller följ oss via EquisportTV!

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden