Gå direkt till innehåll
Alva Sjöström, Linnéa Henrysson och Tilda Gunnarsson. ATG Talang Paradressyr 2023/24. Foto: Svenska Ridsportförbundet.
Alva Sjöström, Linnéa Henrysson och Tilda Gunnarsson. ATG Talang Paradressyr 2023/24. Foto: Svenska Ridsportförbundet.

Pressmeddelande -

Här är våra nya Paradressyr talanger

ATG Talang Paradressyr är till för att ge paradressyrryttare lite extra skjuts i sin sportsatsning. I helgen presenterades deltagarna för 2023/24.

Utöver bidrag till träningar på hemmaplan bjuds ryttarna också in till uppsuttna träningstillfällen, avsuttna landslagsträffar och internationella tävlingar. I samband med Strömsholmsdagarna träffades gänget för första gången.

De ryttare som ingår i årets satsning är:

  • Linnéa Henrysson, Grad 2
  • Tilda Gunnarsson, Grad 3
  • Alva Sjöström, Grad 3

– Jag kunde knappt tro att det var sant när de ringde. Jag är så glad över att få den här möjligheten till att utvecklas, säger Linnéa Henrysson.

– Jag ser fram emot att få träna och tävla mer. Det är en så häftig känsla att ha kvalat till SM-final, säger Tilda Gunnarsson.

Och bättre skulle det bli. Både Tilda och Linnea hade kvalat till SM-final under helgen och det resulterade i brons- respektive guldmedalj. På läktaren hejade tredje deltagaren, Alva Sjöström. Hon klassificerade sig så sent som i februari 2023 och har bara ridit sin tränares häst, ”John-Doe” sedan ett halvår tillbaka.

– Det är så mycket enklare att rida när jag får de hjälpmedel som jag behöver. Nu ser jag fram emot att få träna och tävla ännu mer, säger Alva.

ATG och Svenska Ridsportförbundet fanns också på plats för att hälsa talangerna välkomna till programmet.

– Som förbundssponsor till både Svensk Parasport och Svenska Ridsportförbundet känns det helt självklart att stötta våra unga talanger. Genom våra olika talangprogram stöttar vi även till exempel hoppning, dressyr och fälttävlan. Det är jätteroligt, säger Cecilia Wallin, projektledare på ATG.

– De senaste årens framgångar med internationella mästerskapsmedaljer på så väl EM som Paralympics har helt klart inspirerat. Vi ser ett stort intresse från ryttare som vill klassificera sig och börja tävla. Det är väldigt värdefullt att vi genom ATG har möjlighet att fånga upp några av dessa för extra stöttning på vägen, säger Andrea Barth, sportchef på Svenska Ridsportförbundet.

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden