Gå direkt till innehåll
Hedda Wallin från Mjölby vann stora klassen under ATG Riders League i Norrköping. Foto: Roland Thunholm
Hedda Wallin från Mjölby vann stora klassen under ATG Riders League i Norrköping. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

Hedda Wallin vann ATG Riders League 150-tour

Hedda Wallin var dagens stora vinnare när andra omgången av ATG Riders League avgjordes under Norrköping Horse Show på lördagskvällen.

Med Carrero T Z var Hedda Wallin felfri och klart snabbast i 150-hoppningens winning round där tio ekipage kom till start.

- Jag har en fantastisk häst. Han har lika mycket vinnarinstinkt som jag. Och jag vet att när det verkligen gäller och jag gör allt som jag ska så kommer han alltid att göra sitt bästa, säger Hedda Wallin efter segern.

Ekipaget kommer från Mjölby och tävlar för Mantorp Hästsportförening. Segern var värd hela 50’000 kronor. Totalt delades 125'000 kronor ut i klassen.
Fullständiga resultat ATG Riders League 150-hoppning


Tät toppstrid i 135-touren
I 135-touren var det en hård kamp om segern med tre felfria ekipage inom samma sekund. Segern gick tillslut till Niklas Arvidsson, från Klippan, och Catjing. Om Niklas själv är välmeriterad så är Catjing desto mer gröngöling i sammanhangen. Skimmelvalacken är bara sju år gammal och med det startfältets yngsta häst.

- Det en otrolig häst som jag är tacksam att få låna. Han är försiktig och vill inte riva, han är med på noterna och vill. Han har fortfarande inte lärt sig ta svängarna helt hundra ännu, men idag räckte det, säger Niklas om hästen som han fått låna från Ebba Danielsson och Stall Danora.

Segern i 135-touren belönades med 15'000 kronor och totalt delades 43'000 kronor ut i klassen.
Fullständiga resultat ATG Riders League 135-hoppning

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden