Gå direkt till innehåll
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W, svensk mästare 2020, och nu EM-aktuella. Foto: Roland Thunholm
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W, svensk mästare 2020, och nu EM-aktuella. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

Hoppryttarna till EM klara

Det blev inte många dagars andhämtning efter succén i Tokyo för hoppningens förbundskapten, Henrik Ankarcrona. Idag anmäldes laget till EM i hoppning om några veckor.

- Jag kanske inte haft superfokus på EM just senaste veckan, men det har funnits där i bakhuvudet hela tiden, och planeringen har ju pågått en tid, säger Henrik Ankarcrona.

- Jag har tillräckligt många ryttare att välja mellan för att vi ska kunna skicka ett slagkraftigt lag även till Tyskland och EM, säger Henrik Ankarcrona.

    EM i hoppning rids i tyska Riesenbeck, för övrigt Ludger Beerbaums anläggning, den 30 augusti – 4 september. Från början skulle mästerskapet ha gått i Ungern, men när OS flyttades fram ett år gjorde FEI, det internationella ridsportförbundet, bedömningen att det inte skulle vara möjligt att genomföra Europamästerskap samma år. Efter begäran från ryttare och flera förbund ändrade sig FEI och nu blir det EM inte bara i hoppning, utan också dressyr och fälttävlan.

    Men datumet innebär att OS-guldlaget från Tokyo inte kan stå på startlinjen. Det blir en alldeles för kort viloperiod för hästarna. Men det betyder inte att Sverige skulle vara chanslöst när det gäller EM-medaljerna.

    De som är uttagna till EM i hoppning är Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Rolf-Göran Bengtsson, Angelica Augustsson Zanotelli och Evelina Tovek.

    - Det är fem starka ryttare och fem mycket kapabla hästar. Det är första gången på den här nivån för alla hästarna och jag är övertygad om att de växer med uppgiften.

    - Det ska bli fantastiskt roligt med ännu ett mästerskap, och förhoppningsvis ett lika spännande, tycker förbundskaptenen.

      Svenska hopptruppen till EM

      Angelica Augustsson Zanotelli, Peer, Belgien – Kalinka van de Nachtegaele
      Rolf-Göran Bengtsson, Itzehoe, Tyskland – Ermindo W
      Peder Fredricson, Vitaby – Catch Me Not S
      Douglas Lindelöw, Hörby – Casquo Blue
      Evelina Tovek, Kettel, Nederländerna– Winnetou de la Hamente Z (reserv)

      Arrangörens hemsida med mer information

      Ämnen

      Kategorier


      Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

      Kontakter

      Henrik Ankarcrona

      Henrik Ankarcrona

      Förbundskapten hoppning +46 702 46 02 70

      Relaterat innehåll

      Svenska Ridsportförbundet

      Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

      Svenska Ridsportförbundet
      Ridsportens Hus
      734 94 Strömsholm
      Sweden