Gå direkt till innehåll
Ingen sammanslagning av Svenska Ridsportförbundet och Svenska Islandshästförbundet

Pressmeddelande -

Ingen sammanslagning av Svenska Ridsportförbundet och Svenska Islandshästförbundet

Svenska Ridsportförbundet och Svenska Islandshästförbundet fortsätter som två skilda förbund.

Efter att ha tittat på olika lösningar tillsammans, under hösten och vintern, har de två förbunden gemensamt kommit fram till att det bästa alternativet är att förbli två olika förbund med ridsportverksamhet.

Det samarbetsavtal som finns mellan de två förbunden sedan tidigare kommer att fortsätta gälla året ut.

– Det finns skillnader i våra verksamheter som gör det svårt att gå samman. Vi kan som vår organisation ser ut idag inte ansluta Svenska Islandshästförbundet som ett eget förbund hos oss, säger Annika Tjernström, generalsekreterare på Svenska Ridsportförbundet.

– Om vi ska kunna fortsätta bedriva vår idrottsliga verksamhet kan vi inte vara en integrerad del av Svenska Ridsportförbundet. Vi har tillsammans tittat på olika sätt att hitta en lösning på detta, men landat i att det inte går, säger Anna Ryberg, ordförande för Svenska Islandshästförbundet.

Vid Riksidrottsmötet i maj 2019 fick en från RF oberoende medlingsperson uppdraget att finna en lösning för anslutning av Svenska Islandshästförbundet i en medling mellan Svenska Ridsportförbundet, Svenska Islandshästförbundet och Riksidrottsförbundet.

Under hösten och vintern har lösningsorienterade samtal hållits mellan parterna och olika lösningar har diskuterats. Förbunden har lärt sig mycket om varandra och båda parter menar att det finns fina förutsättningar för fortsatt god samverkan om än som två skilda förbund.

Samtalen har samordnats av Krister Malmsten på uppdrag av Riksidrottsförbundet.

Kontakt
Annika Tjernström, generalsekreterare Svenska Ridsportförbundet, annika.tjernstrom@ridsport.se, 0220-456 50
Anna Ryberg, ordförande Svenska Islandshästförbundet, anna.ryberg@icelandichorse.se, 0705-22 26 11

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden