Gå direkt till innehåll
Juliette Ramel är fortsatt med i dressyrens spetstrupp med sikte på VM i Danmark i augusti 2022. Arkivfoto: Johanna Lundberg/Bildbyrån
Juliette Ramel är fortsatt med i dressyrens spetstrupp med sikte på VM i Danmark i augusti 2022. Arkivfoto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Pressmeddelande -

Landslaget i dressyr 2022 presenteras

Förbundskapten Bo Jenå presenterar nu dressyrens landslag för 2022. Det är ett viktigt år som väntar med bland annat VM i Danmark i höst och OS-kval.

Saab Team Sweden Dressage är Svenska Ridsportförbundets och Saabs satsning som omfattar alla landslag inom svensk dressyr. Från ponny, via children, juniorer, young rider och U25 upp till seniorer. Förbundskapten Bo Jenå och landslagsledarna för de yngre landslagen har nu presenterat sina trupper för 2022.

Bo Jenå summerar 2021 som ett mycket speciellt OS-år:
- Det har varit ett annorlunda år med inställda tävlingar, vilket gjorde förberedelserna inför OS svåra. Väl där blev Patriks häst halt och vi blev inte lika slagkraftiga. Det blev trots allt två ryttare som tog sig till final direkt och gjorde bra ifrån sig – det bådar gott inför framtiden, säger han och blickar fram mot mästerskapsåret 2022:
- Det finns en hel del nya intressanta hästar som vi ser fram emot att se i skarpt läge under 2022 med sikte på VM i första hand, men även Nations Cup.

Förberedelserna inför VM som går i augusti nästa år är redan i full gång.
- Hittills verkar förberedelserna inför VM gå bra. Det är positivt att det är så nära och att vi har varit där och tävlat förut. Det är för tidigt att säga något om medaljer, men jag hoppas att vi kan prestera i världsklass så som vi gjort tidigare.

Sedan drygt två år tillbaka ingår alla dressyrens landslag i Saab Team Sweden Dressage. Satsningen innebär bland annat ett tätt samarbete mellan landslagsledarna, något Bo Jenå lägger stort värde i.
- Jag tycker att samarbetet mellan ledarna fungerar jättebra och är viktigt. Det fina samarbetet med Saab möjliggör även att vi får starta på de tävlingar vi behöver för att lyckas och vi är mycket tacksamma att det fortsätter så även framöver.

    Landslag dressyr 2022

    Spetstrupp
    Mästerskapsekipage/ryttare med en mycket hög internationell prestationsnivå, minimum 72 % i GP.
    Patrik Kittel, Dülmen, Tyskland, klubb: Tranås Ridklubb
    Therese Nilshagen, Löningen, Tyskland, klubb; Hogsta Dressyrryttare
    Antonia Ramel, Bettna, klubb: Flyinge Hästsportklubb
    Juliette Ramel, Åkerö, Bettna, klubb: Lejondals Ryttarförening

    Grupp A – Landslagstrupp
    Ekipage med hög internationell prestationsnivå, minimum 70 % int GP vid 2 tillfällen. För att behålla plats i A-grupp krävs ett resultat på lägst 70 % i internationell Grand Prix inom 8 månader.
    Jacob Nörby Sörensen, Fleninge, klubb: Helsingborgs Fältrittklubb
    Jeanna Högberg, Danmark, klubb: Sällskapet Segersta Sportryttare

    Grupp B – Utmanartrupp
    Internationellt tävlande ekipage med mycket goda utvecklingsmöjligheter. Minimum 68 % nationell GP och 67 % internationell GP på stadigvarande nivå. Målet är att ha kvalade ekipage för internationella mästerskap i denna grupp.
    Gunilla Byström, Enköping, klubb: Enköpings Ridklubb
    Jennie Larsson, Ösmo, klubb: Berga Ryttarförening
    Linda Swande, Vilanova i la Geltru, Spanien
    Tinne Vilhelmson Silfvén, Upplands Väsby, klubb: Djursholms Ridklubb

    Se bifogad PDF-fil med alla ungdomstrupper

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier


    Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

    Kontakter

    Matilda Hjertstrand

    Matilda Hjertstrand

    Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31
    Bo Jenå

    Bo Jenå

    Förbundskapten dressyr +46 709 79 05 46

    Svenska Ridsportförbundet

    Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

    Svenska Ridsportförbundet
    Ridsportens Hus
    734 94 Strömsholm
    Sweden