Gå direkt till innehåll
Leksands Knäckebröd och Svenska Ridsportförbundet förlänger samarbetet

Pressmeddelande -

Leksands Knäckebröd och Svenska Ridsportförbundet förlänger samarbetet

Pressinformation från Leksands Knäckebröd och Svenska Ridsportförbundet 2014-03-24

En talangsatsning för unga dressyrryttare är den stora nyheten när Leksands Knäckebröd och Svenska Ridsportförbundet förlänger sitt mångåriga samarbete. Dessutom blir det en fortsättning på populära Leksands Knäcke Cup för barn och ungdomar.

Leksands Knäckebröds fortsatta stöd till ridsporten möjliggör en helt ny satsning för unga dressyrryttare. Satsningen riktar sig till U25-ryttare, ryttare upp till 25 år, och syftar till att utveckla och inspirera unga talanger som lämnar young rider-tiden, men ännu inte är etablerade seniorer.

De fyra dressyrryttare som ingår i talangsatsningen är Marina Mattsson, Johanna Due-Boje, Sara Skeppstrand och Ida Kristoffersson. Under året erbjuds ryttarna gemensamma träffar som innehåller träning, både avsuttet och uppsuttet, tävlingsplanering, coachning och kostrådgivning.

- Det här betyder enormt mycket för dem som lämnar young rider-tiden och går in i U25. Tack vare Leksands stöd får de chans att vara med på olika aktiviteter och synas, säger Bo Jenå, förbundskapten i dressyr, som hoppas att satsningen ska generera fler lagryttare för framtiden.
- Det är väldigt lärorikt att ingå i ett team på det här sättet. Jag tror att det blir en bra bas att plocka lagryttare från framöver.  

- Vi tycker att det här är ett bra sätt att stötta ungdomarna så att de lättare kan ta det stora steget upp till seniornivå. Det ska ge fler möjlighet att komma längre. Vi ser också en chans att tidigt lära ryttare om vikten att äta rätt och att ta lika bra hand om sig själva som sina hästar, säger Annika Sund, marknadschef, Leksands Knäckebröd.

Leksands Knäcke Cup är en klubbtävling för barn och ungdomar. Målsättningen är att på ett roligt och enkelt sätt introducera tävling där dressyr, hoppning och hästkunskap ingår. I varje klass utses en segrare, övriga blir likaplacerade och alla får diplom och rosett.

- Vi är väldigt glada över det fortsatta samarbetet med Leksands Knäckebröd. De unga ryttarna är ridsportens framtid och därför är stödet till denna grupp extra värdefullt. Under 2013 deltog cirka 600 barn och ungdomar i Leksands Knäcke Cup. Målsättningen är minst lika många starter under detta år, säger Camilla Sand, marknadschef Svenska Ridsportförbundet.

Fakta om ryttarna i talangsatsningen
Marina Mattsson
Ålder: 20
Klubb: Falkenbergsortens Ryttarförening
Hemort: Heberg

Johanna Due-Boje
Ålder: 25
Klubb: Föreningen Bjärebygdens Hästcenter
Hemort: Förslöv

Sara Skeppstrand
Ålder: 25
Klubb: Stockholms Fältrittklubb
Hemort: Stockholm

Ida Kristoffersson
Ålder: 24
Klubb: Helsingborgs Fältrittklubb
Hemort: Hasslarp

Kontakt
Annika Sund, marknadschef Leksands Knäckebröd, 0247-448 03
Camilla Sand, marknadschef Svenska Ridsportförbundet, 0709-79 56 76, camilla.sand@ridsport.se

Om Leksands Knäckebröd
Leksands Knäckebröd är ett familjeföretag som i fyra generationer, sedan 1929, har bakat knäckebröd i byn Häradsbygden, Leksand. Rågen är Svenskt Sigillmärkt. Vattnet har hela tiden kommit från samma underjordiska vattenåder med rent friskt källvatten under bageriet. Idag har Leksands Knäckebröd cirka 25 procent av knäckebrödsmarknaden och är marknadsledare på rundbröd, de traditionella stora rundabrödkakorna. Leksands Knäckebröd har sponsrat ridsporten aktivt sedan 2007.

Om Svenska Ridsportförbundet
Svenska Ridsportförbundet är ett av 70 förbund inom Riksidrottsförbundet.
- ridsport är den enda olympiska idrott där män och kvinnor tävlar mot varandra på samma villkor
- 2013 utsågs Svenska Ridsportförbundet till Årets Idrottsförbund
- förbundet har en stor och omfattande ungdomsverksamhet, 65 procent av medlemmarna är under 26 år
- i stallet fostras framtidens ledare visar en forskningsrapport från Luleås tekniska universitet


Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden