Gå direkt till innehåll
Växjö Distansryttare red hem SM-guldet förra året. De är tillbaka i år igen för att försöka försvara guldet. Foto: Svenska Ridsportförbundet
Växjö Distansryttare red hem SM-guldet förra året. De är tillbaka i år igen för att försöka försvara guldet. Foto: Svenska Ridsportförbundet

Pressmeddelande -

​Namnkunnigt startfält till Folksam lag-SM i distansritt

Årets upplaga av Övedsritten den 29 augusti, som också står som värd för Folksam lag-SM i distansritt, lockar ett namnkunnigt startfält av både hästar och ryttare. Stora delar av Sveriges elit gästar tävlingen som går på Övedsklosters marker i Sjöbo kommun. Åtta lag kommer att göra upp om de ädla medaljerna. 
- Vi väntar oss en rafflande tävling, säger tävlingsledaren Ulrika Lönnqvist.

- Efter en ovanlig vår med tävlingsstopp är vi glada att kunna få arrangera det här mästerskapet. Att vi dessutom fått ett så starkt startfält och kunnat locka landslagsekipage som Jessica Holmberg, Josefin Blom-Lugn, Annelie Eriksson, Lena Eriksson, Zandra Lagerbäck och hemmaryttaren Görel Sigurdson med sina bästa hästar är vi mycket glada för, fortsätter tävlingsledaren.

Även från ungdomslandslaget finns representation med hemmahoppet Ebba Bota tillsammans med landslagskollegorna Anna Remmare, Mikaela Jadsjö och Isabella Sundström. Internationell representation finns också med på tävlingens övriga två klasser, bland annat kommer nykorade danska mästarinnan Anne Weilemand över och rider.

Tävlingen som firar tre år i år är en satsning på distansritt i regionen tillsammans med Öveds Jakt- och Fältrittklubb. I år är även Isengårds Ryttarförening en del av arrangemanget.

Distansritt är en liten gren i Skåne, men internationellt är det näst största ridsportgrenen efter hoppningen.
- Vi hoppas att vi genom liknande satsningar kan få grenen växa än mer i regionen. Skåne har mycket att erbjuda när det gäller hästsport, inte minst med den vackra naturen som är en stor del i distansritten. Till Övedsritten är vi tacksamma för den fina kontakten vi har med markägarna som år efter år gör det möjligt för oss att anordna tävlingen, säger Ulrika Lönnqvist.

Arrangörens hemsida 
http://anklamsdistansryttarsallskap.se/

Startlista lag-SM
https://online.equipe.com/sv/class_sections/520010

Fullständiga start- och resultatlistor
https://online.equipe.com/sv/competitions/37742


Kontakt
Ulrika Lönnqvist, tävlingsledare, presskontakt och ordförande för Anklams distansryttarsällskap
ulrika.lonnqvist@gmail.com
0709-205630

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden