Gå direkt till innehåll
Äntligen dags för final i Folksam Elitallsvenska, landets högsta lagserie i hoppning. På söndag gör nio lag upp om SM-medaljerna. Foto: Roland Thunholm
Äntligen dags för final i Folksam Elitallsvenska, landets högsta lagserie i hoppning. På söndag gör nio lag upp om SM-medaljerna. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

Nio lag gör upp om SM-guldet i hoppning – dags för final i Folksam Elitallsvenska

De har laddat hela hösten och vintern. I helgen är det äntligen dags för Sveriges nio bästa hopplag att göra upp om SM-medaljerna när Folksam Elitallsvenska har final på Strömsholm.

- Jag ser verkligen fram emot den här tävlingshelgen. Det känns hoppfullt att vi kan komma igång med tävlingar och det är viktigt för sporten att vi kan genomföra finalen i landets högsta serie. Det är dessutom väldigt fina prispengar som kommer sporten till del, säger Niklas Jonsson, ordförande i hoppkommittén.
- Det blir på samma gång ett bra avslut och en början på ett nytt, förhoppningsvis mycket bättre, år.

De lag som kommer till start är Strömsholms Ridsportförening, Västerås Ryttarsällskap, Gagnefs Ridklubb, Åby Ridklubb, Billdals Ridklubb, Jump Club Ridsportförening, Näsets Ryttarsällskap, Västerviksortens Ryttarförening och Flyinge Hästsportklubb. 

Åby Ridklubb red hem guldet 2017 och Strömsholm vann året innan, 2016. Regerande mästare är Österlens Ridklubb, som dock inte kommer till start i år.

Bland ryttarna som är på plats på Strömsholm finns landslagsryttaren Fredrik Jönsson (Flyinge), regerande svenska mästaren individuellt Sissela Smith (Åby) och kända namn som Emma Emanuelsson (Jump Club) och inte minst hemmaryttarna från Strömsholm: Niklas Jonsson, Helena Persson och Daniel Svensson, med flera.

Sedan 2016 är Folksam stolt huvudsponsor till Svenska Ridsportförbundet och elitallsvenskan.
- Vi på Folksam är väldigt glada över att finalen i Folksam Elitallsvenska kan genomföras under den kommande helgen. Det är både roligt och utvecklande att rida och tävla i lag. Att vi med gemensamma krafter lyckas genomföra tävlingar på ett säkert sätt under dessa tider gör oss lite extra stolta över att vara en del av ridsporten, säger Jan Lindblom, från Folksam.

Så går det till
Varje lag består av tre eller fyra ekipage. De tre bästa resultaten räknas. Laget ska innehålla minst en ungdomsryttare (young rider eller yngre).

Finalen rids över två omgångar på 140-höjd. Ett valfritt ekipage per lag rider på den lägre hinderhöjden, 130-hoppning.

Söndag 31 januari
09:00 Omgång 1: 130/140-hoppning

Omgång 2: 130/140-hoppning, ny bana. Alla lag från omgång 1 går vidare till omgång 2. Lagen tar med sig felen från omgång 1. Omvänd startordning efter resultatet i omgång 1.

Om två eller flera lag har lika antal felpoäng efter finalen sker omhoppning om medaljerna. I en eventuell omhoppning startar en valfri ryttare per lag.

Premier: 250 000 SEK, 120 000, 60 000, 40 000, 20 000, 10 000 till övriga.

Fullständiga regler

Följ tävlingarna

Equisport sänder live

Start- och resultatlistor 

Arrangörens hemsida

Lag-SM hoppning - vinnare genom tiderna 

Kontakt
Cecilia Thuresson, tävlingsledare, 070-825 56 79, srfhopptraning@gmail.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


Folksam är idrottens försäkringsbolag och är sedan flera år stolt samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet och Elitallsvenskan.

Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden