Gå direkt till innehåll
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana har varit framgångsrika på Stockholm Stadion tidigare. 2019 var det folkfest när ekipaget tog hem andraplatsen i Grand Prix bakom Peder Fredricson och H&M All In. Foto: Stefano Grasso/LGCT & GCL
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana har varit framgångsrika på Stockholm Stadion tidigare. 2019 var det folkfest när ekipaget tog hem andraplatsen i Grand Prix bakom Peder Fredricson och H&M All In. Foto: Stefano Grasso/LGCT & GCL

Pressmeddelande -

Nu släpps biljetterna till LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week

17-19 juni 2022 kommer Longines Global Champions Tour för tredje gången till Stockholm och anrika Stockholm Stadion. Det blir sport i världsklass hela helgen när världens bästa ryttare tävlar individuellt i Longines Global Champions Tour och i lagtävlingen Global Champions League.

Nu släpps biljetterna och publiken kommer att bjudas på magisk stämning när så väl de största internationella världsstjärnorna som våra svenska framtidshopp gör upp under tre fullspäckade dagar.

Förra årets vinnare av LGCT Grand Prix Stockholm, Scott Brash ser fram emot att komma tillbaka till Stockholm och få möta den svenska publiken.
- Det är en fantastisk publik, speciellt när de svenska ryttarna rider märker man stödet från dem. Det är härligt att känna den typen av atmosfär på en tävling och det gör att vi ryttare tar fram det lilla extra för att prestera på topp.

Evenemanget har även ett starkt fokus på att utveckla unga talanger genom samarbetet mellan Stockholm Horse Week och Lövsta Future Challenge. Internationella klasser för U25-ryttare och unga hästar ger värdefull erfarenhet på vägen mot den internationella toppsporten och bjuder publiken på en möjlighet att följa nästa generations superstjärnor på nära håll.

Den stora nyheten i årets program är nationella klasser för ponny och children vilket ligger helt i linje med Stockholm Horse Weeks målsättning om att vara en plattform för unga talanger där de ges möjlighet att samla erfarenhet i en internationell miljö.

Evenemanget 2022 bjuder publiken på en fullspäckad helg med hoppning i världsklass samt aktiviteter och underhållning för hela familjen. Det kommer också att finnas ett mässområde för den shoppingsugne samt möjlighet att äta gott.

För att boka biljetter, klicka här.

Kontakt
Sara Johansson, Sportchef
sara.johansson@globalchampions.se

+46709696362

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden