Gå direkt till innehåll
Ny säsong av ATG Riders League drar igång i månadsskiftet juli/augusti. Foto: Roland Thunholm
Ny säsong av ATG Riders League drar igång i månadsskiftet juli/augusti. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

Ny säsong av ATG Riders League drar igång

I månadsskiftet juli/augusti är det premiär för årets säsong av ATG Riders League. Det blir sex delfinaler och stor final under Gothenburg Horse Show i februari nästa år – och det med rekordhöga prispengar.

Förra året blev säsongen avkortad med anledning av coronapandemin och de restriktioner den medförde. Ett kval och årets nyhet, finalen under Gothenburg Horse Show, fick ställas in. Men nu är det dags för nya omgångar av ATG Riders League.

Finalen är tillbaka i Scandinavium vecka 8 2022 och kommer att ha den högsta prissumma hittills som delats ut på en nationell hopptävling. Prissumman blir totalt 590 000 kronor, med 240 000 kronor till segraren.

- Skönt att det verkar bli en komplett säsong och att ATG Riders League är tillbaka. Det går knappast att överskatta den långsiktiga betydelsen för utvecklingen av svensk hoppsport. Med ATG Riders League Grand Prix kommer vi på sikt att få fler ryttare som är beredda att ta sig an internationell hoppning på högsta nivå. Vi är mycket glada att vi gemensamt med ATG kan utveckla succéserien ännu mer, säger Robert Solin, nationell samordnare hoppning på Svenska Ridsportförbundet.

    Säsongspremiär blir det på Sundbyholm utanför Eskilstuna vecka 30 där Sundbyholm Horse Center Ryttarförening tar emot.
    Reglerna är desamma som förut med kval på torsdagen och heat på lördagen innan klasserna avgörs med winning round.

    Det blir sex delfinaler innan ATG Riders League flyttar in på Scandinavium. Förutom prispengarna finns möjligheten för den som vinner ATG Riders League-finalen i 1.50-klassen att få starta i de internationella klasserna under Gothenburg Horse Show.

    - Vi kan inte ändra på det faktum att vi fick ställa om och in delar av den gångna säsongen, och just därför känns det extra bra att vi kan boosta den här omgången av ATG Riders League med rekordhöga prispengar, fler deltävlingar och final under Gothenburg Horse Show, säger Maria Guggenberger, hållbarbarhetschef på ATG.

    Sportsligt är ligan ett välkommet tillskott i den svenska tävlingskalendern. Inte minst för den stora gruppen ryttare som rider på högre nivå, och för dem som utbildar och tävlar hästar för försäljning. För dem sätter ATG Riders League guldkant på de nationella tävlingarna, ökar sportens synlighet och med spelet adderas en extra dimension som breddar intresset för hoppningen.

    Kontakt
    Robert Solin, nationell samordnare hoppning, Svenska Ridsportförbundet, 0220-45614, robert.solin@ridsport.se 
    Cecilia Wallin, projektledare ATG, cecilia.wallin@atg.se 

    Tävlingsplatser

    2021
    27 juli - 1 augusti Sundbyholm Horse Center Ryttarförening, 5*/4*/3*/2* hoppning för häst och ponny, Sundbyholm Summer Games med ATG Riders League, tävlingplats Sundbyholm, Eskilstuna
    Arrangörens hemsida
    v 37 Henriksdals Ryttarförening
    v 43 Jump Club Ryttarförening/tävlingsplats Elmia, Jönköping
    v 48 Södertälje Ridklubb

    2022
    v 4 Vakant, blir klart efter 1 juli
    v 6 Vakant, blir klart efter 1 juli

    Totalfinal
    v 8 Gothenburg Horse Show/Scandinavium, Göteborg

    Regler

    ATG Riders League Grand Prix 

    ATG Riders League 1,35

    Fakta om ATG Riders League
    Syftet med ATG Riders League är att tillföra tävlingar som blir lika utvecklande för unga satsande ryttare på erfarna hästar som för etablerade elitryttare på yngre, talangfulla hästar.
    Svenska Ridsportförbundet ansvarar för det sportliga genomförandet och serien omfattas av ett utökat djurskydd. Det sker bland annat genom fler dopningskontroller och utökad utrustningskontroll.
    ATG ansvarar för etik och spelsäkerheten. Därför är ATG Riders League öppen enbart för ryttare över 18 år med svensk licens. För att spela på ATG Riders League måste du vara över 18 år och kund hos ATG. Behöver du hjälp att ändra dina spelvanor kan du få råd och tips på stodlinjen.se.

    Om ATG
    ATG ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG erbjuder spännande spelupplevelser, på ett schysst och smidigt sätt hos drygt 2 000 butiker, i digitala plattformar samt på 36 trav- och galoppbanor runt om i landet. ATG tryggar via spelet på hästar, sport och casino den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela ATG:s överskott på drygt 2 miljarder kronor årligen går tillbaka till hästsporten.

    Om Svenska Ridsportförbundet
    Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 förbund inom Riksidrottsförbundet. Genom cirka 860 ideella föreningar arbetar Svenska Ridsportförbundet för att erbjuda ridsport för alla – hela livet.

    Ämnen

    Kategorier


    Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

    Kontakter

    Josefin Sasse

    Josefin Sasse

    Presskontakt Presschef 079-143 11 63
    Matilda Hjertstrand

    Matilda Hjertstrand

    Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

    Relaterat innehåll

    Svenska Ridsportförbundet

    Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

    Svenska Ridsportförbundet
    Ridsportens Hus
    734 94 Strömsholm
    Sweden