Gå direkt till innehåll
Sara Åhl Persson är en av de uttagna paradressyrryttarna som får stöttning i sin sportsatsning. Foto: Privat
Sara Åhl Persson är en av de uttagna paradressyrryttarna som får stöttning i sin sportsatsning. Foto: Privat

Pressmeddelande -

Ny satsning inom paradressyren

I en ny sportsatsning inom paradressyr ger ATG och Svenska Ridsportförbundet tre talangfulla ryttare möjligheten att utvecklas och få stöttning i sina ryttarkarriärer.

ATG stöttar sedan länge landslaget i paradressyr. Nu breddas satsningen inom grenen. Genom bland annat träningsbidrag och uppsuttna träningar ska ATG Talang Paradressyr ge morgondagens paradressyrryttare möjligheten att ta ett steg till i sin sportsatsning.

– Det känns otroligt roligt att kunna genomföra den här satsningen tillsammans med ATG, säger Andrea Barth, sportchef på Svenska Ridsportförbundet.
– De senaste årens framgångar med internationella mästerskapsmedaljer på så väl EM som Paralympics har helt klart inspirerat fler till att våga satsa och drömma om en sportkarriär inom paradressyr. Vi ser ett stort intresse från ryttare som vill klassificera sig och börja tävla. Det är väldigt värdefullt att vi genom ATG nu får möjlighet att fånga upp några av dessa för extra stöttning på vägen mot framtida framgångar, säger Andrea Barth.

De ryttare som tagits ut och som får stöttning under ett år är:

  • Emilia Dexhav, 23 år, Kungsbacka, Grad 5.
  • Clara Laurell, 18 år, Halmstad, Grad 3.
  • Sara Åhl Persson, 23 år, Dala-Järna, Grad 2.

    Utöver bidrag till träningar på hemmaplan bjuds ryttarna också in till uppsuttna träningstillfällen, avsuttna landslagsträffar och internationella tävlingar för att inspireras och utvecklas ytterligare. Stor vikt kommer att läggas vid vad respektive ryttare behöver förstärka för att ta nästa steg i sin sportsatsning.

    – Vi har mycket god erfarenhet av ATG:s befintliga talangprogram inom hoppning, dressyr, fälttävlan, trav och galopp. Vi ser också att satsningarna ger resultat på både kort och lång sikt. Att vi nu utökar vårt befintliga samarbete med paradressyren känns som ett självklart nästa steg, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG och fortsätter:
    – Att gå från talang till etablerad elit är tufft och vi hoppas att det här stödet ska göra stor skillnad på den resan.

    De uttagna ryttarna kommer att finnas på plats under hoppningens ATG Riders League-final i Kungsbacka på lördag. Media kan boka intervjuer genom att kontakta Linn Ericsson, elitsamordnare paradressyr Svenska Ridsportförbundet, linn.ericsson@ridsport.se 0720-715892

    Ämnen

    Kategorier


    Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

    Kontakter

    Josefin Sasse

    Josefin Sasse

    Presskontakt Presschef 079-143 11 63
    Matilda Hjertstrand

    Matilda Hjertstrand

    Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

    Relaterat innehåll

    Svenska Ridsportförbundet

    Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

    Svenska Ridsportförbundet
    Ridsportens Hus
    734 94 Strömsholm
    Sweden