Gå direkt till innehåll
Nyblivna svenska mästaren Emma Emanuelsson: "Det finns inget som slår Gothenburg Horse Show!"

Pressmeddelande -

Nyblivna svenska mästaren Emma Emanuelsson: "Det finns inget som slår Gothenburg Horse Show!"

Pressinformation från Gothenburg Horse Show 2014-02-19

Emma Emanuelsson är praktiskt taget född på Gothenburg Horse Show. Varje år sedan hon var nyfödd har hon varit där. I början som hejarklack till systrarna Anna och Lotta. De senaste sju åren som ryttare. I år rider hon in på sin hemmaarena som färsk svensk mästare, mer taggad än någonsin. Det är VM-år i år, och målet är en plats i det svenska laget.

Emma har en plan och är målmedveten. Direkt efter Gothenburg Horse Show förra året lades planen för hur hon skulle ta sig dit i år igen. Ett mål på vägen var medalj i SM. I helgen knep hon SM-guldet, och för ett par dagar sedan uppnåddes det andra: att bli uttagen att rida världscupen i Göteborg.
- Det finns inget som slår Gothenburg Horse Show! menar Emma.
Efter tävlingarna i Göteborg hägrar en plats i VM-laget i augusti.
- Konkurrensen om platserna till VM är stenhård. Sverige har många riktigt duktiga ekipage just nu, så det gäller att prestera på topp för att vara med och slåss om platserna, säger Emma.

För Emmas del är det ingen omöjlighet; förstahästen Titan, en elvaåring som ägs av hennes föräldrar Sigbritt och Bosse, är en klippa med mycket kapacitet och vilja att alltid vara felfri.
- Han är en fantastisk individ! Väldigt personlig. Han gnäggar alltid och gör mig glad varje dag. Faktum är att han har humor, säger Emma om den snövita valacken, som hon pryder Gothenburg Horse Shows affisch med.

Till Scandinavium tar hon med sig ytterligare tre hästar; dels Susanne Buschewitz:s Hansa Kredit Obelix, en nioårig, 180 hög valack, som Emma ridit sedan han var fem år. Dels Le Jardin, en tioåring som gått som andrahäst en tid och är på väg upp i klasserna. Le Jardin ägs av Emmas äldsta systers man, Jan Björe.
- Både Obelix och Le Jardin var med förra året på de stora tävlingarna och presterade bra. Planen är att utveckla dem ytterligare under året.

Den fjärde hästen som får följa med till Gothenburg Horse Show är sjuårige Benedetto, Elisabeth och Robert Müntzings valack som Emma vann unghästchampionatet på i höstas. Benedetto kommer att gå de nya unghästklasserna i Scandinavium där Sveriges bästa 7-åringar möter de internationella toppryttarnas bästa 7-åringar.

Livet kretsar kring hästar för 28-åriga Emma. Så har det alltid varit, även om det fanns andra intressen när hon var yngre.
- Jag dansade mycket latinamerikanskt när jag gick i låg- och mellanstadiet, men det hinner jag inte med längre. Det är synd, för det är kul att dansa, säger Emma, som får tänka en stund innan hon kan leverera svaret på den klassiska frågan, ”det visste du inte om Emma”.
- Jag är hemskt mörkrädd och ruggigt morgontrött, säger hon med ett skratt innan det är dags att sitta upp på dagens sista häst.

Övriga svenska ryttare som rider i världscupen i under Gothenburg Horse Show är Douglas Lindelöw (Hörby), bröderna Jens och Peder Fredricson (Strömsholm och Vitaby), Malin Baryard Johnsson (Norrköping) och Henrik von Eckermann (Hörstel, Tyskland).
I kringklasserna rider även Johan Lundh (Floby), Linda Heed (Västerljung), Niklas Jonsson (Örebro), Helena Persson (Västerhaninge), Niklas Arvidsson (Klippan), Robin Ingvarsson (Varberg), Nicole Persson (Borken,Tyskland) och Jenny Johansson (Elmshorn, Tyskland).

Kontakt
Tomas Torgersen, tävlingsledare Gothenburg Horse Show, 0722-32 56 05
Matilda Hjertstrand, pressansvarig Gothenburg Horse Show, 0709-79 56 31

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gothenburg Horse Show 26 februari - 2 mars 2014, http://www.gothenburghorseshow.com/
Program: http://www.gothenburghorseshow.com/program/program/

Gothenburg Horse Show startade 1977 och är den enda tävlingen i Sverige med världscuptävlingar i både dressyr och hoppning. Förra året, under världscupfinalerna hade evenemanget 96 000 besökare, vilket gör det till Sveriges största årligen återkommande idrottsevenemang inomhus.

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Relaterade event

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden