Gå direkt till innehåll
​Nytt hopp-SM hos Skogslottens RF

Pressmeddelande -

​Nytt hopp-SM hos Skogslottens RF

Skogslottens Ryttarförening i Norrköping ställde in hopp-SM utomhus i år. Nu får föreningen en ny chans att ordna ett samlat utomhus-SM i hoppning nästa år, 10-15 augusti 2021. Det beslutade Svenska Ridsportförbundet i går. Samtidigt gavs inomhus-SM i hoppning för häst till Flyinge Hästsportklubb vecka 46, 2021.

– Skogslotten, med Norrköpings stad i ryggen, har presenterat ett imponerande koncept och när de nu tvingades ställa in i år var det aldrig någon tvekan att ge dem chansen nästa år i stället, säger Jonas Holmberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté.

– Vi är väldigt glada över att ha fått en ny möjlighet att anordna SM, efter att ha blivit tvungna att ställa in i år på grund av coronaviruset. Vi ser verkligen fram emot att hälsa alla tävlande och besökande välkomna till Bråvalla Hästival i Norrköping nästa sommar, säger Ann Lundberg, tävlingsledare.

Skogslottens SM blir en folkfest med tävlingar på elitnivå för ponny och ridhäst och en mängd kringaktiviteter. Tanken är att bjuda på bland annat kaninhoppning, käpphästar, fotboll, utställningar, unghästauktion, träningar och mycket mer på den tidigare flygflottiljens område i utkanten av Norrköping. Spårvagnen går nästan ända fram till tävlingsplatsen och hela ridanläggningen byggs upp för just det här tillfället.

Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam möjliggör svenska mästerskap i samtliga ridsportgrenar.

Kontakt Skogslottens RF
Ann Lundberg
Tävlingsledare
0705-81 20 27
risingeprastgard@gmail.com

Kontakt Svenska Ridsportförbundet
Jonas Holmberg
Ordförande hoppkommittén
0705-29 21 33
jonas@ridcenter.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Presskontakt

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm