Gå direkt till innehåll
ATG Riders League drar igång igen den 1 augusti på Sundbyholm utanför Eskilstuna. Foto: Roland Thunholm
ATG Riders League drar igång igen den 1 augusti på Sundbyholm utanför Eskilstuna. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

​Omstart för ATG Riders League

Precis som så mycket annat den här våren fick ATG Riders League göra en halvhalt när tävlingarna pausade. Men nu, när restriktionerna för både tävling och resor lyfts i mitten av juni, kan årets andra omgång avgöras på Sundbyholm den 1 augusti.

Omstarten av serien sker på Sundbyholms travbana i Eskilstuna den 1 augusti. Tävlingen kommer genomföras inför tomma läktare, på en hästlängds avstånd. Allt för att rekommendationer och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Ridsportförbundet ska efterlevas med god marginal. 

– Vi är givetvis glada över att kunna erbjuda ryttarna ATG Riders League. Samtidigt är vi alla medvetna om det allvarliga läget i Sverige och världen. Vi har ett gemensamt ansvar för att minimera smittspridningen. Därför kommer vi att säkerställa att vi har rutiner som hjälper den sociala distanseringen på traven, säger Per Redelius, ordförande för arrangörsföreningen Sundbyholms Horse Center Ryttarförening och ansvarig för ridsporten på Sundbyholmstravet.

ATG Riders League hade premiär våren 2019. Serien blev en omedelbar succé och fick en uppföljning med ytterligare en serie under hösten. Totalt tillfördes svensk hoppsport över en miljon kronor i prispengar och arrangörsbidrag. De höga förväntningarna på konceptet överträffades, och ATG och Svenska Ridsportförbundet beslutade gemensamt om en fortsättning av ATG Riders League detta år.

– Spännande sport, och spännande spel. Precis som vi hade hoppats på. Inte minst upplevde vi att spelet togs emot med öppna armar av såväl ryttare och arrangörer som publik, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

– Jag är glad över att vi kan komma igång med ATG Riders League igen. Det går knappast att överskatta den långsiktiga betydelsen som den här serien har för utvecklingen av svensk hoppsport. Och det känns extra kul just nu när många av våra landslagsryttare kommer att tävla hemma i Sverige, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

Sportsligt är ligan ett välkommet tillskott i den svenska tävlingskalendern. Inte minst för den stora gruppen ryttare som rider på högre nivå, och för dem som utbildar och tävlar hästar för försäljning. För dem sätter ATG Riders League guldkant på de nationella tävlingarna, ökar sportens synlighet och med spelet adderas en extra dimension som breddar intresset för hoppningen. Något som ryttarna välkomnar.

– Det är fantastiskt bra för hoppsporten. Med spelet breddar vi engagemanget och ju mer vi kan attrahera nya människor, desto större chans är det att vi kan få in nya hästägare och sponsorer till ridsporten, säger Adrian Cronin, en av ryttarna som synts flitigt i startlistorna för ATG Riders League, och placerat sig högt upp i resultatlistorna. 

– Vår förhoppning är att vi kommer kunna genomföra sammanlagt fem omgångar av ATG Riders League det här året. Dessutom planerar vi för en final i samband med Jönköping Horse Show, där de bästa ekipagen under hela årets liga får göra upp om totalsegern, berättar Maria Guggenberger.

Kontakt
Robert Solin, nationell samordnare hoppning, Svenska Ridsportförbundet, robert.solin@ridsport.se 0220-456 14
Maria Guggenberger, Head of CSR på ATG, 08-627 20 57

ATG Riders League 2020
Kungsbacka Ridklubb 7 mars
Sundbyholms Horse Center Ryttarförening 1 augusti
Åby Ridklubb 29 augusti
Halmstad Fältrittklubb 26 september
Flyinge Hästsportklubb 3 oktober

Fakta ATG Riders League
Syftet med ATG Riders League är att tillföra tävlingar som blir lika utvecklande för unga satsande ryttare på erfarna hästar som för etablerade elitryttare på yngre, talangfulla hästar. Svenska Ridsportförbundet ansvarar för det sportliga genomförandet. Nytt för 2020 är att tre heat blir på 1,35-nivå och två heat rids över 1,50-hinder. Men tävlingen är fortsatt skräddarsydd för ATG:s spelvarumärke V5. Man kan även spela Vinnare på varje heat och i Winning Round. För att spela på ATG Riders League måste du vara över 18 år och kund hos ATG. Behöver du hjälp att ändra dina spelvanor kan du få råd och tips på stodlinjen.se

Regler 

ATG Riders League 135

ATG Riders League Grand Prix

Ämnen

Taggar

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Presskontakt

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat material

Relaterade nyheter

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm