Gå direkt till innehåll
Foto: Roland Thunholm
Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

Patrik Kittel Dressage Tour till Göteborg

Efter två fullsatta föreställningar har det nu blivit dags för Patrik Kittel Dressage Tour att göra vårens sista stopp den 6 maj när han tar plats på Billdals Ridklubb i Göteborg. Det finns ett fåtal biljetter kvar, men det ser ut att gå mot utsålt även här.

Patrik Kittel kan konsten att lotsa unga hästar till toppen, dessutom är han en mästare på att förmedla sina kunskaper med smittande entusiasm. Med budskapet ”Alla kan rida Grand Prix” delar Patrik generöst med sig till publiken om vad som krävs för att nå dressyrens topp. Touren är resultatet av ett samarbete mellan landslagsryttaren Kittel, Saab och Svenska Ridsportförbundet.

Ryttarna som rider på clinicen hos Billdals Ridklubb är:
Maja Andersson, Göteborgs Hästsportklubb med Billy Elliot
Anna Brolén, Väderstad Hästsportklubb, Mazetti
Sandra Gustafsson, Hermanstorps Kör och Ridklubb, rider Kvadrat
Carl Hedin, Särö Ryttarförening, Scaramandrine
Felicia Nolåker, Trollhättans Sportryttare, Lortzing 25
Martina Wikström, Torslanda Ridklubb, Santiago

I det här sällskapet finns det en ryttare som skiljer sig lite från övriga, det är Sandra Gustafsson som inte siktar på att i första hand rida Grand Prix i dressyr – men väl vill ta en permanent plats i fälttävlanslandslaget. Vad hoppas du få ut av att rida för Patrik Kittel?

- Jag tycker det är svårt att svara på, men jag hoppas att kunna få hjälp med att hitta den sista precisionen i tävlingsridningen. Jag fastnar lätt i lösgjordhet. Att jag nöjer mig när allt känns ”mjukt och bra”. Terrängen är mitt ess i rockärmen, men dressyren är min näst bästa gren. Så, med en bättre dressyr har jag ett värdefullt försprång.

Via dressagetour.se kan deltagarna titta i förväg på Patriks instruktionsfilmer, testa sina kunskaper och ställa frågor. Det interaktiva upplägget i kombination med Patriks förmåga att få det svåra lättförståeligt, är en uppskattad kombo. På förmiddagen innan clinicen, arrangerar Saab och Svenska Ridsportförbundet dessutom en föreläsning om Ridsportens innovationer för inbjudna ledare i ridsporten. Ett initiativ som även det uppskattats av tidigare deltagare.

- Att ha möjlighet att erbjuda den här serien med clinics och föreläsningar på förmiddagarna tillsammans med Saab känns väldigt bra, säger Camilla Sand, marknadschef på Svenska Ridsportförbundet.

Patrik Kittel Dressage Tour i Göteborg
Tid: Lördag 6 maj 14:00
Plats: Billdals Ridklubb

Representanter för media är varmt välkomna att övervara clinicen och förmiddagens föreläsning.
Intresseanmälan till Anna Nyström, projektledare Patrik Kittel Dressage Tour, senast torsdag 4 maj på anna.nystrom@flyinge.se.

Föreläsningen äger rum påQuality Hotel Panorama, Eklandagatan 51-53, Göteborg och clinicen på Billdals Ridklubb

Kontakt: Anna Nyström, projektledare Patrik Kittel Dressage Tour, 0735-62 13 23

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden