Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Per Sandgaard i samarbete med RS

Pressmeddelande från RS Strömsholm 2011-06-14

Den (numera) svenska landslagsryttaren i dressyr, Per Sandgaard, kommer från augusti att ingå i dressyrteamet vid RS Strömsholm och dessutom representera RS/SRF i sporten.

Per kommer att starta med ansvaret ”Stallmästare Dressyr”, en titel som Jens Fredricson återinförde på hoppsidan vid RS förra hösten. RS har ett starkt utvecklingsprogram igång för både hopp- och gångartsskolhästarna, en spännande utmaning för teamet Jens och Per. I övrigt kommer arbetsuppgifterna att formas efterhand, gränssättande är också den tid Per kan sätta av med hänsyn till tävlingskarriär och tränarengagemang, inte minst i USA

Per är född 1967, han bor tillsammans med Pether Markne på Arphus gård utanför Strängnäs. Han har från Danmark en civilekonomutbildning och är utbildad grundskollärare. Han har vunnit Danskt Mästerskap i dressyr och var vid OS i Aten 2004 placerad 10:a med hästen Zancor. Efter det att han blev svensk medborgare 2005 har han tillhört svenska landslagstruppen i dressyr. Han har elever både i Danmark och Sverige uppe på GP-nivå.

- Det känns mycket bra att kunna avsluta insatsen på RS med att ha löst denna förstärkning på dressyrsidan, säger avgående VD Jan-Ove Hallgren som efter 1 år lämnade över till Jan Andersson vid bolagsstämman under måndagen.
- Vi har ett bra team sedan förut men nu kommer vi ännu närmare den dagsaktuella  dressyrsporten med Per i huset. Att dessutom få en utbildad ekonom och pedagog samtidigt känns ännu bättre!

Frågor besvaras av;
Avgående VD Jan-Ove Hallgren, 070-5882613
Utbildningschef Becky Evensen 0220-45111
Per Sandgaard, 0705-77 02 30

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden