Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Reiningekipagen uttagna till EM

Landslagsledningen för reining presenterade de fyra ekipage som ska representera Sverige på EM i reining i augusti. Reining är en av fem grenar på det samlade Ryttar-EM i augusti, i Aachen Tyskland.

Den uttagna truppen, där alla ryttarna ingår i A-truppen, består av Anders Josefsson, Johan Fridberger, Conny Nilsson och Helene Hokkanen.
Landslagsledningen inom reining (SvRF) består av landslagsledare Anette Bergendorff, landslagstränare Jonna Eriksson samt ordförande Interrimskommittén/arbetsgruppen inom reining (SvRF), Flemming Winberg. De har valt ut truppen efter de uppställda kriterierna* för EM och landslag. Chef d´Equipe för truppen kommer vara Anette Bergendorff och landslagsveterinär Flemming Winberg.

De svenska ryttarna tävlar nationellt och internationellt för att klättra på FEIs världsrankninglista och till exempel kvala inför mästerskap. Bland annat var Conny Nilsson nere i Kreuth, Tyskland, i juni och tävlade på en CRI*3 tävling, arrangerad av National Reining Horse Association (NRHA) i Tyskland.

- Med ett lag i reining är Sverige representerat i alla fem grenarna på EM och det är verkligen jätteroligt, säger Wiveka Lundh, sportchef på Svenska Ridsportförbundet .

- Det är ett erfaret gäng, alla har tidigare tävlat på flera mästerskap och stora internationella reiningtävlingar, som ska representera Sverige i reining på Deutche Bank-arenan i Aachen. Det ska bli oerhört spännande att åka till EM och se Europas bästa reiningekipage göra upp om mästerskapstiteln, säger landslagsledare Anette Bergendorff.

FEI European Championships 11-23 augusti 2015 med hoppning, dressyr, körning fyrspann, reining och voltige
Reiningen avgörs 14-16 augusti

Svenska reiningtruppen till EM
Anders Josefsson, Stockholm, Sverige, f. 1963
AR Easy Jessie Whiz (sto, 7 år, e: Easy Otie Whiz u: Jessie De Hollywood)

Johan Fridberger, Tidaholm, Sverige, f. 1974
Mega Jac Dance (hingst, 13 år, e: Marthas Mega Jac u: BH Song and Enterprise)

Conny Nilsson, Alunda, Sverige, f. 1978
Bertas Wild Rag (hingst, 11 år, e: Duals Blue Boon u: Nu Berta)

Helene Hokkanen, Stenstorp, Sverige, f. 1976
Katy Bugs Twist (sto, 10 år, e: Dun It With a Twist u: Doc Berry Miss)

*Skickas på begäran

Reining är en av grenarna inom FEI, det internationella ridsportförbundet, och har funnits med sedan år 2000. För svensk del innebär det att anmälan till internationella tävlingar, görs av Svenska Ridsportförbundet. Under EM är reiningen en del i den svenska truppen.

Reining kan liknas vid dressyr i galopp i ett specifikt förutbestämt mönster. Manövrar som bedöms är bland annat stora snabba resp. små långsamma cirklar, galoppombyten, "spin" och sportens kännetecken "slidestops".

Kontakt
Ansvarig för press/media
Katja Ulvstedt-Stadius, stadiusk@yahoo.com 076-9746331
Landslagsledare/ Chef d´Equipe
Anette Bergendorff, landslagsledningenreining@gmail.com, 072-2221180, 070-3616676

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden