Gå direkt till innehåll
Antonia Pettersson Häggström ser fram emot att komma till Stockholm och rida på Stadion: "Det är inte ofta man får chansen att rida på en sådan arena". Foto: Hervé Bonnaud/1clicphoto
Antonia Pettersson Häggström ser fram emot att komma till Stockholm och rida på Stadion: "Det är inte ofta man får chansen att rida på en sådan arena". Foto: Hervé Bonnaud/1clicphoto

Pressmeddelande -

Ryttarna klara för U25-klasser på Stockholms Stadion

Den populära satsningen Lövsta Future Challenge International Jumping U25 är tillbaka på Stockholms Stadion. Det blir tre klasser under LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week och flera av Europas bästa U25-ryttare kommer.

Premiären på Stockholms Stadion 2019 blev väldigt lyckad och uppskattades av såväl ryttare som publik. Konceptet som erbjuder internationella hoppklasser för ryttare i åldersklassen upp till 25 år har blivit väletablerat och intresset från de inbjudna toppnationerna har varit stort.

- Det är fantastiskt att kunna ge våra unga ryttarna möjligheten att rida på en arena som Stockholms Stadion. Att få tävla på samma tävlingsplats som världens bästa ryttare ger värdefull erfarenhet. Det ger även fina möjligheter att knyta nya kontakter, vilket är viktigt för både ryttarna och teamen runt dem, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

20 ryttare har bjudits in och som hemmanation har Sverige sex platser. De ryttare som landslagsledningen tagit ut är: Antonia Pettersson Häggström, Andrea Persson, Stella Röhlcke, Alice Tapper, Hedda Wallin och Viggo Björklund.

- Det känns jätte-, jättekul. 2019 stod jag precis utanför, och har sedan dess verkligen velat rida i Stockholm. Det kommer att bli en väldigt cool upplevelse. Det är inte ofta man får chansen att rida på en sådan arena, säger Antonia Pettersson Häggström.

Hon är sedan knappt två år tillbaka baserad hos toppryttaren Abdel Said i Belgien. Det är också hans häst som följer med till Stockholm.
- Jag kommer att rida Chaccatara, ett 11-årigt sto som vi tror mycket på. Hon är superfin och försiktig. Vi har gjort några 150-klasser med bra resultat, säger Antonia.

Sedan flytten utomlands är det ännu närmare till de stora tävlingsplatserna och i vintras fick Antonia chansen att tävla i Wellington, Florida. Men Stockholms Stadion blir ändå speciellt, menar hon.

- Att få komma hem till Sverige och rida på hemmaplan under en stor Global Champions Tour-tävling blir väldigt speciellt. Det är klart att det är synd att det inte blir en publikfest som 2019, men arenan är ändå så häftig i sig själv.

Bland de internationella anmälningarna finns flera kända namn såsom Harry Allen från Irland och Andres Vereecke från Belgien, som båda ligger på topp-30 på världsrankingen för U25-ryttare.
- Det blir ett väldigt bra gäng. Det ska bli kul att tävla mot några av de bästa ryttarna, säger Antonia.

2019 tävlade U25-ryttarna i både individuella klasser och i en laghoppning. På grund av coronapandemin och för att förenkla för inbjudna nationer att skicka ryttare rids i år bara individuella klasser.

På fredagen rids en 145-klass i två faser, på lördagen en 150-tidshoppning och på söndagen avslutas tävlingarna med en Grand Prix-hoppning på 150-höjder.

Alla klasser går att se på GCTV

Läs mer om Lövsta Future Challenge International

Arrangörens hemsida

Kontakt:
Emelie Broman Tegelberg
Projektledare Lövsta Future Challenge International
emelie@lovstastuteri.com

0708-765884

Sara Johansson
Tävlingsledare
sara.johansson@globalchampions.se

0709-696362

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Presskontakt

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm