Gå direkt till innehåll
Ingemar Hammarström, Fredrik Jönsson och Jan Jönsson kommer till Rättvik i en satsning kring säkerhet inom ridsporten.
Ingemar Hammarström, Fredrik Jönsson och Jan Jönsson kommer till Rättvik i en satsning kring säkerhet inom ridsporten.

Pressmeddelande -

Ryttarstjärnor till Rättvik i satsning kring säkerhet

Den 29 oktober gästar en tung trio och tre generationer ryttarstjärnor manegen på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik för att sprida kunskap om hästar, ridning och säkra grepp. ”Säker med häst on Tour” arrangeras av Svenska Ridsportförbundet och Folksam.

Medverkar gör några av Sveriges – och världens – bästa ryttare: Fredrik Jönsson, VM-silvermedaljör i hoppning, Jan Jönsson, professor i ridkonst och olympisk bronsmedaljör i fälttävlan, samt Ingemar Hammarström, EM-guldmedaljör i ponnyhoppning.

Fredrik Jönsson är landslagsryttare i hoppning och var bästa blågula ryttare när Sverige tog lag-silver i VM i USA förra året.
- För att ridsport ska vara kul och säkert finns det grejer du måste ha koll på. Det är viktigt att fylla på med kunskap hela tiden, oavsett om du rider på VM-nivå eller på din ponny därhemma.
- Ta hjälp av någon du har förtroende för och som kan mer än du själv, tipsar Fredrik Jönsson.

Själv växte Fredrik Jönsson upp i en ”hästfamilj” på skånska hästcentret Flyinge och med pappa och olympiske fälttävlansryttaren Jan Jönsson som ciceron i ridsportvärlden.

Ingemar Hammarströms hästintresserade familj med tio syskon har vi bland annat fått följa i SVT:s satsning ”Familjen Hammarström”. Ingemar red under 2018 hem guldet i Europamästerskapen i ponnyhoppning. Trots att han bara är 16 år har han dessutom redan tagit flera internationella segrar på stor häst.

Ryttarna bjuder på en riktig kunskapsboost i manegen på Stiernhööksgymnasiet där publiken får se dem rida både ridskolehästar och privata tävlingshästar. Utbildningsshowen, en så kallad clinic, vänder sig till så väl ryttare som föräldrar och andra som kanske hjälper till i stallet eller på tävling, och behöver lära sig mer om säker ridsport och hur hästar fungerar.

”Säker med häst on tour” i Rättvik blev snabbt en populär höstlovsaktivitet – clinicen, som är gratis, blev fullbokad direkt.

Välkommen att träffa ryttarna!
17.00 inleder vi med mingel med möjlighet för både publik och media att möta våra ryttarprofiler. Vi bjuder på enklare mat och riggar en kul kunskapstävling med grymma priser.

Clinicen startar 18.00 och pågår till cirka 20.00. Den kommer även att webbsändas.

Vänligen boka intervjuer med ryttarna via Margareta Borg, Svenska Ridsportförbundet, 0709-795633, margareta.borg@ridsport.se


Om ”Säker med häst on tour”
Rolf-Göran Bengtsson, Cornelia Rylén, Malin Baryard Johnsson, Cecilia Berglund Bergåkra och Elisabet Lundholm är den starka uppställning som gästat touren hittills.

”Säker med häst” är en långsiktig satsning på säkerhet och skadeförebyggande arbete inom ridsporten och ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och ridsportens huvudsponsor Folksam. Målet är att öka kunskapen om säkerhet och hästvälfärd bland unga ryttare/kuskar. ”Säker med häst on Tour” är en kunskapsserie med gratis så kallade clinics på temat.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Margareta Borg

Margareta Borg

Pressansvarig Ridskola/breddfrågor, Ryttargalan 0220-456 33

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 71 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden