Gå direkt till innehåll
Skogslottens samlade hopp-SM ställs in

Pressmeddelande -

Skogslottens samlade hopp-SM ställs in

Skogslottens Ryttarförenings arrangemang Bråvalla Hästival, med SM i hoppning för ponny och häst 21-26 juli 2020, ställs in. Arrangören hoppas kunna återkomma nästa år.

– Det är väldigt tråkigt att behöva landa i det här beslutet, men vi ser ingen annan möjlighet. Inför nästa år kan vi satsa fullt ut och använda allt det arbete som redan lagts ner, säger Ann Lundberg, tävlingsledare.

Den 21-26 juli skulle det blivit stor hästfest på Bråvalla i Norrköping. Ett samlat SM i hoppning för seniorer, young rider, junior, children och ponnyryttare var planerat, tillsammans med tävlingar på elitnivå med utställningar, fölauktion och mängder med kringaktiviteter. Men utbrottet av coronaviruset gör det omöjligt att fullfölja planeringen av årets tävlingar. Därför väljer nu föreningen att ta det här beslutet redan nu.

– Den närmaste månaden skulle vi behöva göra ett antal dyra investeringar, vilket gör att vi väljer att flytta det redan nu, säger Ann Lundberg.

Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté har tagit emot beskedet.
– Det är mycket tråkigt att Skogslottens RF tvingats att ta detta beslut, men vi har full förståelse för deras det. Att ordna ett samlat hopp-SM är ett mycket stort åtagande, och alla förutsättningar för att det blir både en sportslig och publikmässig succé måste finnas på plats och förberedelsetiden vara tillräcklig, säger Jonas Holmberg.

Hoppkommittén öppnar nu för andra föreningar att ansöka om att arrangera SM i hoppning 2020 vid ett senare tillfälle i år. Sista ansökningsdag 1 maj. Kommittén pekar också på möjligheten att senast 1 maj ansöka om hopp-SM 2021. Beslut i båda frågorna väntas vid nästa kommittémöte, 5 maj.

Skogslottens Ryttarförening är en av föreningarna som redan har anmält intresse av att arrangera hopp-SM utomhus 2021. 

Kontakt
Ann Lundberg, tävlingsledare Bråvalla Hästival, risingeprastgard@gmail.com, 0705-81 20 27
Jonas Holmberg, ordförande Svenska Ridsportförbundets Hoppkommitté, jonas@ridcenter.se, 070-529 21 33 

Robert Solin, nationell samordnare hoppning Svenska Ridsportförbundet, robert.solin@ridsport.se, 0220-456 14

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden