Gå direkt till innehåll
Elisabet Lundholm, Lisen Bratt Fredricson, Henrik Johnsson och Lina Dolk finns på plats i studion när Ryttargalan sänds live på torsdag 28 januari med start 20:00.
Elisabet Lundholm, Lisen Bratt Fredricson, Henrik Johnsson och Lina Dolk finns på plats i studion när Ryttargalan sänds live på torsdag 28 januari med start 20:00.

Pressmeddelande -

Stjärngäster till Ryttargalan

- Jag är laddad för Ryttargalan! Det ska bli härligt att få hylla 2020-års pristagare. Det säger Lisen Bratt Fredricson som är en av gästerna i studion när Ryttargalan blir digital och direktsänd på Youtube och Facebook på torsdag 28 januari klockan 20:00. Genom ridsportens samarbete med ATG sänds programmet från Kanal 75:s studio i Stockholm.

Ryttargalan hör till ridsportens högtider och är en fest för att hylla ridsportens hjältar. Programledaren Henrik Johnsson och ridsportprofilen och entreprenören Lisen Bratt Fredricson var duon som tog initiativet till galan 2006. Sedan tre år tillbaka är Grand Hôtel i Stockholm platsen för galan.

När den 15:e Ryttargalan på grund av pandemin nu tar ett digitalt grepp finns både Henrik Johnsson och Lisen Bratt Fredricson med, tillsammans med Elisabet Lundholm och Saab Team Sweden Dressage-ambassadören Lina Dolk som också är gäster i studion. Det blir ett cirka en timme långt hyllningsprogram med hästsnack och totalt åtta priskategorier.

- Ryttargalan samlar så många värdiga vinnare, nominerade och berättelser från olika delar av ridsporten, jag ser fram emot att hylla dem på galan, säger Elisabet Lundholm, som bland annat kan titulera sig Mastertränare, Fellow-ridlärare, fälttävlanscoach och före detta förbundskapten i dressyr.

- Det blir fint med lite stjärnglans och spännande med en digital gala där alla som vill kan vara med, säger Lisen Bratt Fredricson.

Här är de nominerade till Årets hästskötare, Årets tränare och Årets uppfödare. I övriga priskategorier, se nedan, offentliggörs vinnaren direkt på galan.

Nominerade Årets hästskötare  ett pris i samarbete med ATG
Kristina Agstam Hagevi, distansritt (Kjell Westerback), Södra Vi, Tjust Distansklubb
Tiia Karhu, hoppning (Henrik von Eckermann), Wachtberg, Tyskland
Marie Tulesjö, paradressyr (Felicia Grimmenhag), Häggeby, Häggeby SRF

Nominerade Årets tränare – i samarbete med Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Tobias Grönberg, B-tränare i hoppning, Flyinge, Flyinge HSK
Anna Emanuelsson, A-tränare i hoppning, Nääs, Nääs HSF
Kajsa Boström, B-tränare i dressyr, Fjärås, Bulycke RF

Nominerade Årets uppfödare – Svenska Ridsportförbundet, galajuryn utser
Per-Arne Persson och Ingrid Olsson, Klemedstorp Stuteri, Tyringe
Gustaf Johansson, Tollsbo Gård, Hyltebruk
Christina och Anders Kjellson, Hästak, Älmeboda

Stjärnornas stjärna i ridsporten – Ett publikpris i samarbete med Saab

Årets Ridskola – i samarbete med Folksam och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion

Årets Ridlärare - i samarbete med Granngården och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion

Årets Ridskolehäst - Svenska Ridsportförbundet

Ridsports inspirationspris – presenteras av tidningen Ridsport

Så följer du Ryttargalan
Se galan live på vår facebooksida, youtube-kanal eller på Equisport med start klockan 20:00 torsdag 28 januari. Mer information om galan, nomineringstexter med mera hittar du på ryttargalan.se

På grund av coronapandemin kan vi tyvärr inte ta emot representanter från media i studion, men fria pressbilder kommer att erbjudas. Vid intresse av material från galan kontakta matilda.hjertstrand@ridsport.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ryttargalan genomförs i samarbete med Folksam, ATG, Saab, Granngården och tidningen Ridsport.

Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden