Gå direkt till innehåll
Med Granngården i ryggen satsar hopplandslaget mot nya segrar. Foto: Roland Thunholm
Med Granngården i ryggen satsar hopplandslaget mot nya segrar. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

Svensk hoppsport storsatsar med förnyat stöd

Med medaljer vid de största internationella mästerskapen, ryttare rankade bland topp-tio i världen, flertalet nationshoppningssegrar och ett historiskt SM i ryggen står svensk hoppsport kanske starkare än någonsin. Men landslagsledningen siktar ännu högre. Med förnyat stöd och nytt visionsarbete skrivs nästa kapitel i hoppningens framgångssaga.

- Har man tagit silver så vill man ta guld, det är inte så konstigt egentligen. Att sätta nya mål är inte svårt. Men vi vill sätta realistiska mål, samtidigt som vi hela tiden vill höja oss, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

Tillsammans med Ann Catrin Carlsson och Annika Ersgård i landslagsledningen lägger Henrik Ankarcrona nu planen för framtida segrar. En mycket viktig del i den framtidssatsningen är det förnyade sponsoravtal med Granngården som i dagarna blev klart.
- Granngården fortsätter i minst tre år till som hoppningens grensponsor, något vi är otroligt glada över, säger Annika Ersgård, elitsamordnare hoppning.

Sponsorskapet har bland annat inneburit att hopplandslaget kunnat åka på fler nationshoppningar än vad som annars skulle ha varit möjligt.
- Det här stödet är otroligt viktigt för oss. Förra året startade vi i fler nationshoppningar än någonsin förr, och deltagandet i Spruce Meadows i Kanada hade till exempel inte varit möjligt utan stödet från Granngården. I år hade vi planerat att skicka lag till ännu fler nationshoppningar, men sedan kom coronapandemin och inget blev ju som planerat. Istället har vi fått ställa om och har satsat mer på träning och träningstillfällen under tävlingslika förhållanden, berättar Annika Ersgård.

Just nationshoppningar är viktiga inte bara för aktuella mästerskapsryttare, utan kanske särskilt för att skapa nästa generations ryttare.
- Att ha Granngården i ryggen är en trygghet för oss i vår satsning framåt. Möjligheten att delta i fler nationshoppningar gör att vi kan komma ännu bättre förberedda till de stora mästerskapen. Vi kan också ge fler ryttare chansen att rida i lag och skapa den erfarenhet som krävs för att bli framtida mästerskapsryttare, menar Henrik Ankarcrona.

Avtalet med Granngården inkluderar även en fortsatt satsning på Riksmästerskapet i hoppning och på förmånliga avtal för ridsportens medlemsföreningar.
- Det är ytterst glädjande att vi får förmånen att vara stolt samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet i allmänhet och svenska hopplandslaget i synnerhet i ytterligare tre år, säger Olof Fransson, VD Granngården, och fortsätter:
- Samarbetet ger oss möjlighet att bidra till att hästsporten fortsätter att utvecklas och att hopplandslaget tar nya segrar. Vi ser fram emot ytterligare tre år tillsammans.

För att vidare stärka svensk hoppsport har landslagsledningen också initierat projektet Hoppsportens Vision 2030. Projektet syftar till att lägga grunden för fortsatta och nya framgångar där Sverige är en toppnation även om sex till tio år. Ett liknande arbete gjordes under senare delen av 90-talet och resulterade i dokumentet ”Hoppsporten Vill”.
- Jag var nog inte den enda som tänkte att deras ambition och mål var alltför högt satta. Fel hade jag... Om vi tittar tillbaka kan vi se att i stort sett alla mål har uppfyllts! säger Henrik Ankarcrona.

Nu tas nya tag för att lägga grunden för en vision mot 2030.
- Det är ett viktigt arbete som behöver göras för att inte tappa kraft och energi mot nya framgångar. Vi har så otroligt mycket kompetens i landet. Nu vill vi kraftsamla och gemensamt ta ut riktlinjen mot 2030 och kommande mästerskap. Alla inom sporten jobbar så hårt här och nu, men det är viktigt att veta vart vi är på väg, säger Henrik Ankarcrona.

Kontakt
Camilla Sand, Kommunikations- och marknadschef, Svenska Ridsportförbundet, camilla.sand@ridsport.se, 0709-79 56 76

Henrik Ankarcrona, Förbundskapten hoppning, Svenska Ridsportförbundet, henrik.ankarcrona@ridsport.se, 0702-46 02 70

Emilia Sahlén, Projektansvarig, Granngården, emilia.sahlen@granngarden.se, 040-313201

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden