Gå direkt till innehåll
Svenska dressyrryttarna klara till Falsterbo Horse Show

Pressmeddelande -

Svenska dressyrryttarna klara till Falsterbo Horse Show

Svensk dressyrs toppryttare kommer alla till Falsterbo Horse Show och de itnernationella dressyrklasserna där.

Falsterbo Horse Show är i år värld för dressyrens internationella nationstävling, FEI Nations Cup Dressage, och Sverige ställer upp med ett riktigt topplag.

I den femstjärniga nationsdressyren rider Patrik Kittel med Deja, Tinne Vilhelmson Silfvén med Don Auriello, Minna Telde med Santana och Emilie Nyreröd med Miata.

Minna Telde kommer som nykrönt nordisk dressyrdrottning med tre guldmedaljer från Nordiska Mästerskapen i dressyr den gångna helgen.

Emilie Nyreröd har precis klivit in i landslagets A-grupp och tog en dubbelseger i Grand Prix-klasserna på Mallorca för några veckor sedan.

Patrik Kittel kommer med stjärnskottet Deja och Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello har stadigt legat högt på världsrankingen under en längre tid.

Nationstävlingen avgörs i tre steg med samtliga fyra ryttare i Grand Prix, och sedan avgörs lagresultatet med två ryttare i Grand Prix Special och två ryttare i Grand Prix Kür.

I den trestjärniga dressyren rider Ridsportens Jubileumsstipendiat Paulinda Friberg med Di Lapponia T, Jennie Larsson med Zircoon Spring Flower, Rose Mathisen med Zuidenwind, Kristian von Krusenstierna med Biggles och Patrik Kittel med Delauney.

Ulla Håkanson med Richelle 2 och Marina Mattsson med Beckham har båda fått personliga inbjudningar från Falsterbo Horse Show till dressyren.

Falsterbo Horse Show 4-12 juli. De internationella dressyrklasserna börjar torsdag 8 juli och avslutas med Grand Prix Kür på söndagen 12 juli. Komplett tidsprogram

Pressansvarig Falsterbo Horse Show: Lisa Johansson, 0708-92 48 38, press@falsterbohorseshow.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden