Gå direkt till innehåll
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana vann GCT i St Tropez förra veckan. Om tre veckor siktar de på en ny seger inför hemmapubliken på Stockholms Stadion, där de var tvåa 2019. Foto: Roland Thunholm
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana vann GCT i St Tropez förra veckan. Om tre veckor siktar de på en ny seger inför hemmapubliken på Stockholms Stadion, där de var tvåa 2019. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

Svenska ryttarna klara för LGCT Stockholm på Stockholms Stadion

13 svenska hoppryttare är klara för start på Stockholms Stadion 17-19 juni. Förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut nio ryttare till de femstjärniga klasserna och fyra ryttare till U25-klasserna.

För tredje gången kommer den prestigefyllda och penningstinna touren Longines Global Champions Tour och lagtouren Global Champions League till Stockholms Stadion. Och efter två år med restriktioner kan arrangören äntligen släppa på fulla läktare igen och välkomna till en publikfest när världens bästa ryttare möter våra svenska världsstjärnor.

Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Evelina Tovek och Linda Heed har alla en given startplats som del i lag i Global Champions League. Utöver dessa har Henrik Ankarcrona tagit ut ytterligare fyra ryttare. Det är Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson, Petronella Andersson och Annika Axelsson.

- Det känns fantastiskt kul att komma till Stadion med den här uppställningen. Det är ryttare som både presterar här och nu och så det tunga gardet med ryttare som presterat och betytt så mycket för sporten och som publiken älskar att se, säger Henrik Ankarcrona.

Som förbundskapten har han ett hektiskt schema kommande veckor med inte mindre än fem nationshoppningar på tre veckor och så LGCT Stockholm på det.
- Vi har lagtävlingar i Drammen och Sopot om två veckor, sen har vi Stockholm och Prag samma helg. Och så Rotterdam och Deauville helgen efter det. Det är otroligt mycket tävlingar nu och samtidigt högt tryck på platserna. Det är väldigt roligt att kunna ge så många ryttare chansen att rida.

Under tävlingarna på Stockholms Stadion blir det även klasser för världens bästa U25-ryttare. Det är Lövsta Future Challenge som i samarbete med Stockholm Horse Week arrangerar tävlingarna där 22 U25-ryttare från så väl Europa som USA och Kanada bjuds in. Fyra platser är reserverade för svenska ryttare. Henrik Ankarcrona har tagit ut Selma Hammarström, Alice Tapper, Andrea Persson och Elsa Johansson.

- För oss i landslagsledningen är det väldigt värdefullt att kunna ge de här unga ryttarna chansen att rida på den här arenan och på samma tävling som världens bästa ekipage. Det är en otroligt inspirerande miljö och ger massor av bra erfarenhet inför framtiden, säger han.

Sara Johansson, som är sportchef för tävlingarna och Stockholm Horse Week, ser fram emot att välkomna så väl publik som ryttare till hjärtat av Stockholm igen.
- Vi är väldigt glada över att få välkomna publiken tillbaka till Stadion igen och ser fram emot en helg fylld av toppsport! Det är roligt att vi har möjlighet att bjuda in så många svenska ryttare och ge publiken möjlighet att heja på sina favoriter på hemmaplan, säger hon.

Precis som 2021 avgörs även finalen i Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar under helgen. 11 sjuåriga svenska hästar, som kvalat till finalen under 2021, möter 20 inbjudna internationella hästar. Se alla deltagare HÄR

Kontakt
Sara Johansson
Sportchef SHW
sara.johansson@globalchampions.se
+46709696362

Arrangörens hemsida: www.gcglobalchampions.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31
Henrik Ankarcrona

Henrik Ankarcrona

Förbundskapten hoppning +46 702 46 02 70

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden