Gå direkt till innehåll
Ung eldsjäl tog priset

Pressmeddelande -

Ung eldsjäl tog priset

Hon är barnens favorit och förebilden som hyllas av föräldrarna. Det är för sitt brinnande ideella engagemang som Stephanie Brandelius, 18, från Djurgårdens Ridklubb får ta emot prestigepriset Årets Eldsjäl av Svenska Ridsportförbundet.
- Att se glädjen i barnens ögon är väl värt allt jobb jag lägger ner på min lediga tid, säger den populära ungdomsledaren.

För att lyfta de ideella krafterna och alla dem som osjälviskt gör ridsporten rikare, delar Svenska Ridsportförbundet för tredje året ut priset Årets Eldsjäl i samarbete med Resia.
Efter rekordmånga nomineringsförslag tävlade tio starka eldsjälar om titeln i en tajt omröstning. Och där Djurgårdens Ridklubb i Stockholm bar fram Stephanie Brandelius till seger.
- En jättechock men otroligt kul, säger Stephanie om utmärkelsen som också belönas med resecheckar från Resia till ett värde av 20 000 kronor.
Priset delas ut under Ryttargalan den 25 november på Berns i Stockholm.
Det stora intresset och jämna upploppet bland eldsjälarna gör att juryn i år även delar ut hederspriser till tvåan och trean i omröstningen, Elve Nordström, Salaortens RF och Carolin Rutberg, Sorunda RK. Läs mer om deras fantastiska engagemang HÄR.

Stephanie Brandelius som går i trean på gymnasiet är utbildad ungdomsledare inom ridsporten och ordförande i klubbens ungdomssektion.
När det är dags för käpp-häst-OS, höstens spökslinga eller lucia-cabarén är det ”Steffi” som styr upp.
Hon håller också i teorikurser för både barn och vuxna. Senaste initiativet är en föräldrakurs för nya i stallet.
- Jag och min kompis Astrid satte upp en lapp på anslagstavlan och efter två dagar var kursen fulltecknad med lika många på väntelista. Så vi startade snart en kurs till, säger hon och skrattar.
- Målet är att föräldrarna ska bli säkrare och kunna hjälpa sina barn att leda och göra i ordning hästarna. Hästar är ju stora djur och gör man riktigt fel så kan det ju faktiskt bli farligt.
Kursen får högsta betyg bland föräldraskaran, där flera ställt sig i kö för att börja rida.

Stephanie har älskat hästar sedan hon var liten.
- Jag hängde med en dagiskompis till stallet och sen gick jag hem och sa att jag ville börja rida.
Hon är en glädjespridare som får alla att trivas och tröstar de yngre när det behövs.
Att engagera sig har alltid varit en självklarhet för Stephanie.
- Jag började med att leda hästar på nybörjarlektionerna, idag är jag ledaransvarig.
Ridpasset en dag i veckan är heligt och ibland blir det även privatlektioner.
- Vi har ett system där ett ledpass ger ett streck och när man samlat 20 streck så får man byta in dem mot en privatlektion.
- Eftersom jag har lett så länge har jag rätt många streck, säger Stephanie och skrattar.
-Jag har faktiskt klubbrekordet och har varit uppe i 600, men nu har jag bara 400 kvar.


Nomineringen av Stephanie löd så här:
Stephanie är barnens favorit och förebilden som hyllas av föräldrarna. ”När man som förälder släpper av sitt barn i stallet en lördagsmorgon och vet att Stephanie är där, då känner man sig trygg”, som någon sa.
Stephanie är ordförande i ungdomssektionen, initiativtagare till minisektionen och fixar med utbildningar för alla åldrar. Ledlektioner för de små liksom teori för vuxna nybörjare. Hennes kurser för föräldrar är ett hyllat grepp. Stephanie är eldsjälen som sprider god stämning och brinner för att andra ska ha det bra. Att stallet ska var ett ställe dit man vill komma, och där man håller ihop.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Presskontakt

Margareta Borg

Margareta Borg

Pressansvarig Ridskola/breddfrågor, Ryttargalan 0220-456 33

Relaterat material

Relaterade nyheter

Relaterade event

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm