Gå direkt till innehåll
I söndags var det jul- och lussefirande hos Varbergs Ridklubb. Foto: Lotta Månsson
I söndags var det jul- och lussefirande hos Varbergs Ridklubb. Foto: Lotta Månsson

Pressmeddelande -

Välkomnande Varbergs RK är Årets Ridskola

Vinnande samarbeten och en välkomnande atmosfär är två starka ingredienser i framgångsformeln som gör Varbergs Ridklubb till vinnare av prestigepriset Årets Ridskola.

- Vi tar fantastisk bra hand om varandra och våra hästar hos oss, säger Pia Nilsson, stolt ordförande i den västsvenska ridklubben.
- Varberg är i många delar ett skolexempel på framtidens ridskola, säger Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Anläggningssektion som i samarbete med Folksam står bakom utmärkelsen.

Så här lyder motiveringen:
För en föredömlig, flexibel och framgångsrik ridskoleverksamhet med en genuint välkomnande atmosfär. Genom vinnande samarbeten, målmedveten styrning och en tydlig röd tråd erbjuder Varbergs Ridklubb en varierad ridskoleverksamhet för alla. Med säkerhet i fokus och efter elevernas och hästarnas unika förutsättningar. Hästlekis, prova på-grupper, happy-hours, speciallektioner, seniorgruppen ”de återuppstigna” och möjligheten att testa egen häst är bara en bråkdel av utbudet hos den kreativa klubben. Varbergs Ridskola är ett kunskapscentrum som alltid vill mer. En formel för framtidens ridskola.

- Det här är en ridskola med en bra och strukturerad verksamhet och långsiktig planering. Hela föreningen andas gemenskap och man är duktig på att skapa goda samarbeten, både inom och utanför föreningen. Något som är viktigt för att skapa framgångsrik ridskola, säger Markku Söderberg.

- Utveckling har alltid varit drivkraften i mitt arbete, både när det gäller elever, hästar och personal, säger Johanna Wigermo, ridskolechef i Varberg sedan tio år.
- Att se alla växa, det är nog det som är roligast i mitt jobb.

Läs mer om Varbergs Ridklubbs vinnande verksamhet här.

Årets Ridskola utses efter nomineringar från ridsportsverige. Priset, ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor, delas ut i samband med Ryttargalan på Rondo i Göteborg den 22 februari 2017 i samarbete med Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam.

- Ridsporten engagerar många av våra kunder och vi är väldigt stolta över att få dela ut det här priset. Ridskolan är ju själva navet i folkrörelsen ridsport och står för många av de värden som vi representerar. Vi gratulerar Varbergs Ridklubb som är ett föredöme på många sätt och en värdig vinnare av utmärkelsen, säger Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott

Snabba fakta om Varbergs Ridklubb
Ideell förening som bildades 1967
Antal medlemmar: 660
Antal ridande per vecka: 450
Driver Varbergs ridskola i samarbete med Ridskoleservice i Varberg AB

Kontakt
Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Anläggningssektion, 070-5501304
Pia Nilsson, ordförande Varbergs Ridklubb, 0708-247370

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden