Gå direkt till innehåll
Ridlärarna Angelica Bärlund/Sandalwood, Millan Trädgårdh/Lea For U, Isabelle Gothenby/Fabiano, Andrea Eriksson/Against all Odds. Stående på marken från vänster: Isabelle Falk, stallpersonal, Åsa Lindblom, ordförande, Katia Toledo, stallpersonal.
Ridlärarna Angelica Bärlund/Sandalwood, Millan Trädgårdh/Lea For U, Isabelle Gothenby/Fabiano, Andrea Eriksson/Against all Odds. Stående på marken från vänster: Isabelle Falk, stallpersonal, Åsa Lindblom, ordförande, Katia Toledo, stallpersonal.

Pressmeddelande -

Värmdö Ridklubb är Årets ridskola

Värmdö Ridklubb är Årets ridskola 2019 och är en klubb som vill växa.
- Vår kö skulle kunna fylla 25 nya ridgrupper, säger ordförande Åsa Lindblom, som hoppas på en ny anläggning i julklapp.

Hästar som får vara hästar, erfaren och välutbildad personal och en urstark idealitet, är starka grunder i Värmdö Ridklubbs vinnande verksamhet.
Den 27 november får de ta emot utmärkelsen Årets ridskola på Grand Hôtel i Stockholm.
- Det visar att hårt arbete lönar sig och att ideell verksamhet fortfarande är ett framgångskoncept i Sverige 2019, säger Åsa Lindblom.
- Att vi tillsammans får ta emot utmärkelsen som Årets Ridskola för allt arbete som görs varje dag känns underbart.

Nomineringen lyder:
En ridskola i toppklass där alla trivs och utvecklas, både hästar och människor. Här är säkerhet ett honnörsord, utbildad personal en självklarhet och ridskolehästarna i givet centrum. Med värme och gemenskap, tydliga mål och en urstark idealitet övervinner ridklubben hinder och formar en föredömlig verksamhet. Inte konstigt att kön hit ringlar lång.

Engagemanget hos Värmdö Ridklubb vilar på trygghet och strävan efter att alla ska trivas.
Den föreningsdrivna ridskolan finns på kommunägda Evlinge Gård öster om Stockholm.
Hit vallfärdar ryttare och hästälskare i alla åldrar. Här finns prova på för de minsta, ridning för ryttare med funktionsvariation, specialgrupper för dem som vill mer, och ett medryttarsystem för rutinerade elever som vill prova på att ha egen häst, men kanske inte har råd.

- Värmdö Ridklubb står för en målmedveten och utmärkt satsning för att erbjuda ridsport för alla – hela livet, säger Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion som står bakom priset tillsammans med Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam.
Priset innebär ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor.

- Ridsport är en idrott som engagerar många av våra kunder och vi är glada att kunna göra utmärkelsen Årets ridskola möjlig. Vi gratulerar Värmdö Ridklubb som på ett föredömligt sätt bedriver en verksamhet som är tillgänglig för alla. Att klubben har bra utbildad personal, bra struktur och rutiner bidrar starkt till säkerheten och är något som känns extra tilltalande för ett försäkringsbolag som Folksam, säger Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott.

Åsa Lindblom började på ridskolan 1974 och i mitten av 1980-talet hade klubben en av Sveriges modernaste ridanläggningar.
Nu behöver anläggningen rustas och ett nytt ridhus måste till för att möta moderna krav för både hästar och människor.
Tack vare ett positivt samarbete med Värmdö kommun finns det hopp.
- Det finns långt framskridna planer på en ny anläggning och vi hoppas vi får klarhet snart och kanske redan till jul. Med ytterligare ett ridhus skulle vi kunna ta emot ännu fler elever. Det vore verkligen pricken över i:et!

Den svenska ridskolan är unik i världen och gör ridsporten tillgänglig för fler. Våra cirka 460 anslutna ridskoleföreningar står för gemenskap, passion, kunskap, utveckling och säker hästhantering av högsta kvalité.

Fakta om Värmdö Ridklubb
Startade 1973 (då Värmdö RF)
460 medlemmar
340 ridande i veckan
12 ponnyer och 11 hästar i ridskoleverksamheten
Föreningsdriven ridskola
Kommunal anläggning
Medlemsstall med 25 boxplatser.
På ridskolan arbetar: 3 stallpersonal och 5 ridlärare/instruktörer varav 1 Hippolog och SRL 3 (svensk ridlärare) 3 samt tre SRL 2.
På bilden: ridlärarna Angelica Bärlund/Sandalwood, Millan Trädgårdh/Lea For U, Isabelle Gothenby/Fabiano, Andrea Eriksson/Against all Odds. Stående på marken från vänster: Isabelle Falk, stallpersonal, Åsa Lindblom, ordförande, Katia Toledo, stallpersonal.
Övrig personal som ej finns med på bilden är Johanna Kristiansson, ridlärare, Sanna Henefält, ridlärare (tjänstledig för tillfället) och Johanna Folmer, stallpersonal.

Utmärkelsen Årets ridskola delas ut på Ryttargalan den 27 november på Grand Hôtel i Stockholm.

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden