Gå direkt till innehåll
Niklas Lindbäck på Focus Filiocus vid VM i Tryon, USA 2018. Foto: Joel Marklund, Bildbyrån
Niklas Lindbäck på Focus Filiocus vid VM i Tryon, USA 2018. Foto: Joel Marklund, Bildbyrån

Pressmeddelande -

VM-medaljer och OS-kval på spel i Pratoni

Till helgen avgörs VM i fälttävlan i Pratoni del Vivaro utanför Rom. Fem svenska ekipage är på plats varav fyra rider i laget, som förutom ädla medaljer också rider för att säkra en plats till OS i Paris 2024.

I det svenska laget rider Malin Josefsson, Osby – Golden Midnight, Aminda Ingulfson, Flyinge – Joystick, Frida Andersén, Boxholm – Box Leo och Sofia Sjöborg, London – Bryjamolga vh Marienshof Z.
- Laget har ridit mycket tillsammans och det fungerar jättebra, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Niklas Lindbäck, Munka Ljungby – Focus Filiocus rider individuellt och kan också med kort varsel ingå i laget om det skulle behövas.
- Niklas med sin erfarenhet och kunskap är ett jättebra stöd och det känns verkligen som en ytterligare styrka för laget.

Målsättningen med att rida mästerskap är förstås medaljer men Fredrik Bergendorff menar att man får se till vilka ryttare man har i laget och vad som är realistiskt. Samtliga ryttare i laget debuterar i VM.
- Om alla andra lag gör sitt bästa är det svårt att ta medalj men får vi chansen tar vi den såklart, säger Fredrik Bergendorff.
- Annars är målet att de ska rida på samma nivå som de ridit på tidigare ”en gång till” så att de känner en säkerhet i att de vet att de kan.

Hela 90 ryttare som tillsammans representerar 27 nationer är anmälda till årets VM. 16 nationer har minst tre ryttare och är därmed med i lagtävlingen. Ett lag består av 3-4 ryttare och de tre bästa resultaten räknas.

Årets VM är första tillfället att kvala till OS i Paris 2024. De sju främst placerade lagen (borträknat värdnationen Frankrike som är direktkvalat) får rida i Paris.
- Att klara ett OS-kval är absolut ett rimligt mål, säger Fredrik Bergendorff.

Tävlingen inleds med hästbesiktning onsdag eftermiddag, under torsdag och fredag rids dressyr, på lördag är det terrängritt och under söndagen avgörs allt med banhoppning.

SVT1/Play sänder direkt från lördagens spännande terrängritt och söndagens avgörande banhoppning.

Mer information och länkar på ridsport.se

Ämnen


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden