Gå direkt till innehåll
Zophie Juhlin är årets ungdomsledare. Foto: Svenska Ridsportförbundet
Zophie Juhlin är årets ungdomsledare. Foto: Svenska Ridsportförbundet

Pressmeddelande -

Zophie Juhlin är årets ungdomsledare

Zophie Juhlin, 18 år från Västra Frölunda har av Svenska Ridsportförbundet utsetts till Årets Ungdomsledare 2017. Zophie som är aktiv i Askims Fältrittklubb, tillhörande Göteborg- Bohusläns Ridsportförbund, får ett stipendium på 7 500 kronor.

Zophie Juhlin är en engagerad tjej som arbetar för att stallet ska vara en plats för alla! Hon vill att alla ska vara trygga och må bra. Zophie ställer alltid upp och hjälper till med allt. Hon delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och går alltid att prata med när det behövs. Att man mår bra på insidan är det viktigaste för Zophie och hon arbetar med att förhindra psykisk ohälsa bland ungdomar. Känslan och hur man mår är viktigare än prestationen.
Tack vare sitt fantastiska arbete för ridsporten tilldelas Zophie stipendiet ”Årets Ungdomsledare 2017”. Grattis Zophie Juhlin!

För att uppmuntra unga ledare inom ridsporten har den Centrala Ungdomssektionen sedan 1998 årligen delat ut stipendium till Årets Ungdomsledare och Årets Ungdomssektion. Genom stipendiet vill CUS lyfta fram och synliggöra unga ledare som gör goda ledarinsatser inom ridsporten. 2017 kom det in hela 93 nomineringar vilket är rekord.

Årets Ungdomsledare erhåller ett stipendium på 7 500 kr som ska användas till någon form av ledarutbildning. Stipendiet delas ut i arenan under Sweden International Horse Show 2017 på Friends Arena på eftermiddagen den 3 december.

Kontakt
Hanna Danewid, Svenska Ridsportförbundet, 0220-456 21, hanna.danewid@ridsport.se 
Madeleine Almqvist, ordförande Centrala Ungdomssektionen, almqvist_94@hotmail.com

Ämnen

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden