Gå direkt till innehåll
Wilma Jacqueline Glans och Alma A tvåa i Morgondagens Vinnare. Foto: Roland Thunholm
Wilma Jacqueline Glans och Alma A tvåa i Morgondagens Vinnare. Foto: Roland Thunholm

Nyhet -

Wilma från Strömstad tvåa i Scandinavium

Wilma Jacqueline Glans från Strömstad kom på andra plats i finalen av Morgondagens Vinnare som avgjordes under Gothenburg Horse Show.

Wilma och hästen Alma A gjorde en snabb omhoppning där sista hindrets översta bom darrade oroväckande, men låg kvar. Näst snabbaste tiden räckte till en andraplats.

Wilma, som fyller 18 år i maj, rider för Nääs Hästsportförening och red i Scandinavium även förra året.

- Det gick bra förra året också, jag blev sjua i finalen då, så det gick mycket bättre i år. Min häst Alma är bara nio år. Jag började tävla henne förra året och hoppas att hon ska kunna gå 1.50-klasser framöver. Att komma tvåa i den här finalen är min största framgång hittills.

Cora Sidney Hirn från Danderyd red snabbast av alla i omhoppningen och vann finalen i Morgondagens Vinnare som avgjordes under Gothenburg Horse Show.

Både Cora Sidney Hirn, tvåan Wilma Jacqueline Glans och trean Stina Efraimsson red finalen i Scandinavium även förra året. I år gick det bättre för dem alla tre. Och de inspireras både av publiken i Scandinavium och av senaste tidens svenska hoppframgångar som när Stephanie Holmén vann i världscupen för några veckor sedan.

- Det är kul att se att det inte bara är killar som är med och slåss i toppen, säger Wilma Jacqueline Glans som också var felfri i omhoppningen på hästen Alma A. Stina Efraimssons fyra fel i kombination med snabb tid räckte till tredjeplatsen för henne och Dana.

Morgondagens Vinnare är en hopptävling för juniorryttare. Kvaltävlingar rids runt om i landet, finalerna går i Scandinavium under Gothenburg Horse Show.

Resultat

Ämnen

Regioner

Kontakter

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden