Gå direkt till innehåll
Segersuccé för Emma Emanuelsson i ATG Riders League tillsammans med Canbella Blue PS och Centicco Pearl. Foto Roland Thunholm.
Segersuccé för Emma Emanuelsson i ATG Riders League tillsammans med Canbella Blue PS och Centicco Pearl. Foto Roland Thunholm.

Pressmeddelande -

Dubbelvinst för Emma Emanuelsson när ATG Riders League besökte Billdal

Det blev en riktig segersuccé för Emma Emanuelsson i säsongens första inomhusomgång av den populära hoppserien ATG Riders League. Emma knep nämligen vinsten i såväl 135-touren som 150-touren och toppar därmed poängställningen i båda ligorna.

När fjärde omgången av ATG Riders League avgjordes på Billdal Horse Show utanför Göteborg under lördagskvällen upprepade Emma Emanuelsson förra omgångens 150-vinst, denna gång med Canbella Blue PS -- en häst som "gör allt så enkelt" och som ryttaren inte ser några begränsningar i. Och inte nog med det, hon slog dessutom till med seger i 135-klassen tillsammans med Centicco Pearl. Det var tight i toppen men Emma Emanuelsson var allra snabbast i båda klasserna med de båda stona.

De två första omgångarna av denna säsongs 135-tour vanns av Jenny Johansson medan Kajsa Björe vann den tredje delfinalen. I 150-touren plockade Peder Fredricson, Linda Heed och Emma Emanuelsson vinsterna i de tre första delfinalerna. Inför nästa omgång, som rids på Elmia under Jönköping Horse Show i november, toppar Emma Emanuelsson efter helgens tävlingar poängställningen i 150 medan hon i 135 är i delad ledning med Jenny Johansson.

ATG Riders League är en svensk serietävling i hoppning på 135- och 150-nivå som rids med sex delfinaler och en totalfinal. Under säsongen samlar ryttarna poäng i de olika delfinalerna där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show. I förra säsongens totalfinal segrade Viktor Melin (150) och Douglas Lindelöw (135).

Resultat ATG Riders League omg 4, Billdal:
Fullständiga resultat ATG Riders League 150-hoppning
Fullständiga resultat ATG Riders League 135-hoppning

ATG Riders League säsongen 2023/2024

2023
Vecka 30 Equine Club West RF, Åby Arena
Vecka 36 Henriksdals RF

Vecka 38 Sundbyholms HCRF/Eskilstuna
Vecka 42 Billdals RK
Vecka 44 Horse Event HF/Elmia Jönköping

2024
Vecka 6 Borås FK
Vecka 8 Gothenburg Horse Show, totalfinal

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden