Gå direkt till innehåll
Ebba Adnervik är regerande svensk mästare i fälttävlan. Hon finns med i startfältet i år också. Foto: Roland Thunholm
Ebba Adnervik är regerande svensk mästare i fälttävlan. Hon finns med i startfältet i år också. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

Fälttävlansfest avslutar säsongen

Den svenska fälttävlanssäsongen avslutas med en riktig fälttävlansfest när Gärds Ryttarförening bjuder in till internationell tävling med Folksam SM och unghästklasser den 15-17 oktober. 

Kristianstad International Eventing fick en rivstart förra året när arrangören med kort varsel ordnade en internationell fälttävlan i Sverige på hösten. I år utökas evenemanget även med Folksam SM för seniorer, juniorer och young rider samt finaler i SWB Breeders Trophy och R&B Eventers unghästklasser. Det blir också en nationell ponnyklass.

- Vi är väldigt glada och stolta över att Kristianstad International Eventing arrangerar den här tävlingen med såväl SM för seniorer, young rider och juniorer som för internationella ryttare och unga, lovande hästar, säger Andrea Barth, verksamhetschef på Svenska Ridsportförbundets sportavdelning.

SM arrangeras i samarbete med Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam och ingår i de internationella klasserna. Seniorer och young rider rider trestjärnig klass och juniorerna tvåstjärnig.
- Det är fantastiskt roligt att få förtroendet att anordna ett SM här på Gärds, säger tävlingsledare Nils-Arne Pedersen.

De två senaste åren har SM i fälttävlan ridits på Segersjö och guldmedaljerna hamnat hos familjen Adnervik, 2019 var det pappa Henrik som vann och förra året var det dottern Ebba. Båda är anmälda till årets SM för att försöka behålla medaljerna inom familjen.

Intresset för att rida på Gärds fina terrängbana är stort, även internationellt.
- Vi har anmälningar från sju nationer inklusive Tyskland, Indien och Japan, konstaterar Nils-Arne Pedersen.
Från Tyskland kommer sex ryttare, bland annat Anna Siemer som nyligen var med i det tyska EM-silverlaget, Dirk Schrade som startade individuellt i EM samt mycket rutinerade Peter Thomsen.

Tre fjärdedelar av det svenska bronslaget från EM i Avenches är anmälda, hemmaryttaren Malin Josefsson rider sina yngre hästar och Christoffer Forsberg får bråda dagar med flera starter. Malin Petersen, ursprungligen från Gotland och nu baserad i Tyskland, kommer och likaledes Tysklandsbaserade och medaljmeriterade Louise Romeike.

Hemmaklubben Gärds Ryttarförening kan också stoltsera med nyblivna NM-medaljörer i startfältet, Saga Wetterquist, lagguld juniorer och Moa Elofsson som tog individuell guldmedalj på ponny.

- Det blir unikt med en fälttävlan som omfattar allt från nationella ponny- och unghästklasser till SM och internationell nivå och första gången finalerna i Breeders Trophy och R&B Eventer arrangeras tillsammans med SM, säger Nils-Arne Pedersen.

-Anläggningen hos Gärds Ryttarförening har ett utmärkt läge, hela området är väl samlat och det är en fantastisk terrängbana med bra underlag så vi önskar alla ryttare stort lycka till, säger Andrea Barth.

Preliminärt program
Fredag 15 oktober
Från 09.50 Dressyr och hoppning för Breeders Trophy 4- och 5-åringar
16.00-17.00 Dressyr CCI3* del 1

Lördag 16 oktober
Från 08.00 Dressyr och hoppning CCI3* del 2, CCI2*, CCNP1*, CCN100, CCN2*
Från 11.00 Terräng Breders Trophy 4- och 5-åringar

Söndag 17 oktober
Från 08.30 Terräng CCN100, därefter CCNP1*, CCN2*, CCI2* och CCI3*.

SM-klasserna ingår i:
CCI3* - seniorer och young rider (upp till 21 år)
CCI2* - juniorer (upp till 18 år)

Arrangörens hemsida

Deltagar-, start och resultatlistor 

Equisport sänder

Presskontakt och ackreditering: Evelina Nilsson Sparv, evelinasparv@hotmail.com, 070-226 38 36

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 71 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden